Cum se prepară dulceața de mango. Rețetă și ingrediente 

Cum se prepară dulceața de mango. Rețetă și ingrediente. Dulceața de mango este extrem de apreciată, însă nu mulți știu să o prepare corect pentru a se bucura pa deplin de aroma ei.

Ingredientele pentru patru borcane de dulceața de mango sunt următoarele:

1300 g fruct (cântărit fără sâmbure și coajă);
700 g zahăr;
7 g sare de lămâie.

În ceea ce privește modul de preparare, prima oară se curăță fructele de mango de coajă și de sâmburi și se taie cubulețe. Cubulețele se pun într-o oală alături de zahăr și de lămâie.

Totul se amestecă bine astfel încât zahărul să poată să ajungă peste tot, iar mai apoi se lasă să stea timp de 30 de minute.După ce fructele au stat la odihnit, se pune cratița pe aragaz, la foc potrivit, amestecând din când în când în ea.

Spuma care se formează deasupra se ia cu o paletă, pentru a obține o dulceață clară cu o culoare frumoasă. În momentul în care dulceața fierbe, se mai las 10 minute pe foc apoi se oprește.

Compoziția se acoperă fie cu un capac, fie cu un prosop și va sta la odihnit timp de 4-5 ore. După acest timp, fructele vor trage din sirop și se lasă la fund. Acela este momentul în care oala se pune din nou pe foc la fiert alte 7 minute. Se transferă dulceața direct în borcanele curate și uscate bine.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri