Cum se prepară pasta de leurdă la marile mănăstiri din România

Cum se prepară pasta de leurdă la marile mănăstiri din România. În mănăstirile din România există o rețetă specială pentru pasta de leurdă.
Părintele Efrem de la mănăstirea Dervent, cel care prepară zilnic mâncarea călugărilor de aici, a vorbit într-un interviu acordat pentru adevarul.ro despre rețeta de pastă de leurdă pe care o face în fiecare zi.

Cum se prepară pasta de leurdă la marile mănăstiri din România

Preparatul nu este unul de post, în condițiile în care conține și cașcaval, însă este o bucurie a gustului. Ingredientele sunt următoarele:

Cum se prepară pasta de leurdă la marile mănăstiri din România

  • 400 de grame de leurdă
  • 200 de mililitri de ulei de măsline
  • 100 de grame de caşcaval ras
  • 1 ardei iute verde
  • 3 fire de mentă
  • 150 de grame de seminţe de floarea soarelui
  • 2 fire de leuştean proaspăt
  • 5 frunzuliţe de salvie proaspătă
  • frunze proaspete de pătrunjel
  • 1 linguriţă de cimbru uscat
  • ½ linguriţă de oregano uscat sare şi piper.

Cum se prepară pasta de leurdă la marile mănăstiri din România

În ceea ce privește modul de preparare, Părintele spune că prima oară se spală bine toate frunzele apoi se rup în două și se bagă în robotul de bucătărie.
De abia apoi se adaugă ardeiul iute curățat și semințele, apoi totul se amestecă la viteză mare. Pentru a obține o pastă, transferam verdeţurile în blender, adăugăm caşcavalul, restul mirodeniilor şi seminţele.

Cum se prepară pasta de leurdă la marile mănăstiri din România

La final se adaugă uleiul încet până se formează pasta. Se pune pasta pe o folie, se rulează și se păstrează la frigider înainte de a fi consumată.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed