Cum se prepară sosul tabasco acasă. Care e ingredientul de bază

Cum se prepară sosul tabasco acasă. Care e ingredientul de bază. Sosul tabasco poate fi achiziționat din comerț, însă o altă opțiune este și prepararea lui acasă.

Ingredientele necesare nu sunt deloc multe, iar secretul stă în ardeiul iute care trebuie să fie tocat mărunt

Astfel, pentru rețeta de sos tabasco este nevoie de:

Cum se prepară sosul tabasco acasă. Care e ingredientul de bază

  • 150 g ardei iute tabasco tocat marunt
  • 3 linguri de sare
  • 1 litru apa
  • 250 ml otet alb

Ardeiul se taie mărunt, iar apoi se pune într-un borcan alături de apă și de sare. Ardeiul trebuie să fie acoperit în totalitate, iar borcanul aproape plin.

El va fermenta, deci amestecul se va ridica puțin, așa că ia în calcul acest aspect. Mai departe, ardeiul trebuie sa stea tot timpul acoperit de acea saramura pentru ca altfel o sa se strice.

Ar fi indicat deci să-l verificăm în fiecare zi. Totodată, borcanul trebuie sa stea intr-un loc ferit de lumina soarelui, la o temperatura cuprinsa intre 12 si 23 de grade Celsius timp de 1-2 săptămâni.

Cum se prepară sosul tabasco acasă. Care e ingredientul de bază

El trebuie deschis însă în fiecare zi, astfel încât gazul rezultat din procesul de fermentare să iasă la suprafață.

După cele două săptămâni se adaugă și oțetul peste acest amestec, iar totul se agită foarte bine. Borcanul îl vom băga la fiert timp de 15 minute.

Dupa ce s-a racit, pune zeama peste ardeiul tocat marunt si folosind un blender transforma amestecul in sos tabasco. Reteta este gata, trebuie doar sa mai strecori compozitia si sa o pui in sticle.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed