Cum se prepară storceagul de pește. Rețetă și ingrediente

Storceagul sau storceacul cum i se mai spune, este o ciorbă de pește specifică Deltei Dunării. În principiu, aceasta se face din sturion, sau din pește cu carne albă și, numai din pește dezosat.

Ingrediente

Cum se prepară storceagul de pește. Rețetă și ingrediente

– 500 de grame de pește dezosat (file)
– un ardei gras
– două cepe
– o lămâie
– un cartof
– oțet
– ulei
– doi morcovi
– două roșii
– un gălbenuș de ou
– câteva linguri de smântână
– o lămâie
– leuștean verde

Cum se prepară storceagul de pește. Rețetă și ingrediente

Pentru început se sărează peștele și se pune la rece, apoi se pun la fiert 2 litri de apă. Tăiați mărunt morcovii, ardeiul gras și ceapa și puneți-le un pic la călit în ulei, la foc domol. Cartofii nu îi căliți, îl tăiați cubulețe și îl veți pune să fiarbă în ciorbă, mai târziu.

După trei-patru minute adăugați și roșiile curățate de coajă și tăiate cubulețe. Lăsați la călit foarte puțin acest zarzavat. După aceea, puneți-l peste apa care fierbe. E momentul să adăugați și bucățile de cartof.

Lăsați să fiarbă zarzavatul, încercând când și când cartofii, pentru a se evita fărmânarea acestora. Se taie apoi peștele cubulețe, se adaugă în zeamă și se fierbe timp de 20 de minute.

Tăiați lămâia decojită cubulețe și adăugați-o în zeama în care acum fierbe și peștele. Separați gălbenușul unui ou, amestecați-l cu două-trei linguri de smântână și cu puțină zeamă de ciorbă, ca să fie fluid. Nu se pune și albușul de la ou, pentru că se vor face zdrențe și nua sta urmărim la această ciorbă, ci doar s-o îngroșăm cu smântână și ou!

Opriți focul și adăugați peste ciorbă amestecul de gălbenuș, smântână și zeamă de ciorbă. Dregeți cu oțet, după gust și adăugați cât mai mult leuștean. Se consumă alături de ardei iute, scrie gustos.ro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed