Cum sunt făcute,de fapt, fructele confiate

Fructele confiate sunt o alegere bună în special când sunteți în grabă și vreți ceva sănătos și totodată sățios. Cum se prepară aceasta însă în casă?

Chiar dacă nu vor arăta la fel ca cele din comerț, fructele confiate în casă vor fi mult mai sănătoase, dar și cu mai puțin zahăr.

 

Un exemplu prezentat de ecuisine.ro este confierea cojilor de portocale.

Cum sunt făcute,de fapt, fructele confiate

Ingrediente

• 1 kg coajă de portocală

• 1,5 kg zahăr

• 1,5 litri de apă.

Mod de preparare

Primul pas este răbdarea. În funcție de preferințe, poți tăia coaja de portocală în fâșii subțiri sau poți avea bucăți mari de coajă. Aceste coji trebuie ținute aproximativ 3 zile în apă rece, cu mențiunea că apa trebuie schimbată de 3 ori în fiecare zi. După aceste 3 zile, scurgeți cojile de portocale și fierbeți-le până la punctul de înmuiere. Apoi, va fi nevoie de o nouă scurgere și de 2 ore în apă rece.

Umpleți apoi pumnii cu coji sau fâșii de coji de portocale și stoarceți excesul de apă folosind ambele mâini. Folosind o cratiță de care nu se lipsește mâncarea, puneți cojile de portocale, peste care turnați un sirop compus din 1,5 litri de apă și cam 1 kg de zahăr. Cojile combinate cu acest sirop au nevoie de 3 clocote, după care puteți opri focul și le lăsați așa peste noapte.

Siropul este folosit din nou prin scurgerea sa într-un vas separat și clocotirea compoziției unde trebuie să adăugați alte 200 de grame de zahăr. Siropul obținut acum se varsă din nou peste cojile de portocale pentru un nou clocot. Cum am menționat și mai sus, acest proces consumă mult timp, iar această operațiune trebuie repetată de 4 ori, fără a adăuga zahăr însă. A patra oară când repetați această operațiune, puteți adăuga și restul de zahăr (300 de grame). Siropul trebuie să se lege cum se leagă în cazul dulcețurilor.

Compoziția trebuie turnată în borcane cât este caldă, iar recipientele trebuiesc închise ermetic.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed