Cum vor arăta noile numere de înmatriculare în România. S-a dat deja legea!

O parte dintre șoferi se vor simți privilegiați căci vor avea numere înmatriculare deosebite. Cum vor arăta noile numere de înmatriculare în România?

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că mașinile electrice vor avea numere de înmatriculare verzi, iar acestea vor funcționa ca un „pașaport verde”.

Mai exact, ele vor aduce o serie de beneficii șoferilor care le dețin. Vor avea voie în anumite locuri să parcheze, vor avea acces în anumite zone și le va fi de folos chiar și în Europa.

Cum vor arăta noile numere de înmatriculare în România. S-a dat deja legea!

„Am făcut această propunere, iar MAI și domnul ministru Bode susțin această inițiativă. Guvernul va aproba schimbarea numerelor pentru mașinile nepoluante. Mai mult ca sigur, vor fi numere cu cifre și litere verzi pe fundal alb. Eu propusesem invers – fundal verde, cu litere albe. (…) În curând vom avea și legislație. În momentul respectiv o să fie mult mai ușor să acordăm facilități acelor mașini, în București sau în marile orașe – începând de la parcare, accesul în anumite zone – pentru că majoritatea acestor orașe vor trebui să limiteze în anumite zone accesul masinilor poluante. Acel număr verde va fi ca un pașaport verde pentru cel care a găsit soluția și a avut voința de a contribui prin exemplul personal la reducerea poluării”, a declarat ministrul.

Oficialul a mai spus că și Ministerul Mediului se află în curs de a achiziționa două mașini electrice și că personal se află într-un proces de testare a mai multor modele.

El a subliniat că prețurile sunt în continuare mari, dar că există totuși o tentință de scădere a acestora.

„Sunt într-o perioadă de căutare și am testat mai multe mașini electrice. Până la testare aveam un model hibrid. Modelul pe care l-am testat este unul extraordinar, este și destul de scump, dar așa sunt modelele noi. Este un pas important pentru societate și pentru cei care încearcă să rupă impactul asupra mediului, mai ales în marile orașe”, a completat ministrul. Tanczos a reamintit că vineri este din nou „Vinerea verde” și se va deplasa către Minister pe jos, cu bicicleta sau cu metroul. În cadrul conferintei, ministrul a mai spus că Ministerul Mediului și Administrația Fondului de Mediu (AFM) sprijină acele UAT-uri care pun accent pe reducerea poluării aerului

Tanczos a subliniat că există exemple de UAT-uri care au demarat acțiuni în acest sens, dar sunt și primării locale care nu au lucrat prea mult pentru această problemă.

„Acele planuri de îmbunătățire a calității aerului nu sunt luate în serios de cele mai multe ori de autoritățile publice locale. PM 10, PM 2,5 și gazele cu efect de seră – din cauza acestora este posibil ca România să aibă în continuare probleme cu Comisia Europeană. Cu cât instalăm mai multe statii de măsurare a calității aerului, cu atât imaginea va fi mai corectă, mai reală a aerului din marile orașe și cu atât mai mare probabilitatea de a avea sancțiuni, în cazul în care nu luăm măsuri”, a spus ministrul.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed