Cum vor fi protejate cadrele medicale din spitalele transformate peste noapte în unități-suport pentru COVID-19?

Zeci de spitale din țară devin unități-suport COVID 19, adică spitale unde vor fi internați doar pacienți infectați cu noul coronavirus și persoane izolate la domiciliu ori aflate în carantină, care au și alte patologii, alte probleme de sănătate pentru care trebuie să li se facă tratamentul necesar, inclusiv intervenții chirurgicale, scrie campinatv.ro . Printre aceste unități se află și Spitalul Municipal Câmpina, iar vestea că spitalul câmpinean va deveni unitate-suport a căzut ca un trăznet în primul rând pentru angajații de aici, pentru cadrele medicale care vor trebui să lucreze direct cu acești pacienți.

Devenind unitate-suport, Spitalul Municipal Câmpina va avea nevoie de echipamente de protecție, măști, dispozitive medicale, ventilatoare mecanice etc. Poate chiar și un aparat real-time PCR, pentru realizarea de teste și, evident, multe kituri de testare. Sunt foarte multe lucruri care trebuie puse la punct, proceduri noi și protocoale de tratament care vor trebui implementate. Dar dincolo de toate acestea, există o mare problemă – protejarea cadrelor medicale care vor veni în contact direct cu pacienții infectați, astfel încât să nu mai apără un nou caz precum cel de la Spitalul de Urgență din Suceava, unde 52 de cadre medicale au fost infectate. Și, evident, protejarea familiilor cadrelor medicale. Pentru că acești oameni ies din tură și se duc acasă, la soți, soții, copii, părinți. Unde în altă parte s-ar putea duce?! Este o problemă extrem de delicată și la care atât conducerea spitalului, cât și administrația locală poate că ar trebui să se gândească serios și să găsească o soluție. Să găsească un spațiu adecvat în care să poată fi cazate cadrele medicale pe perioada în care Spitalul Municipal este unitate-suport, astfel încât să nu existe riscul ca medicii sau asistentele să ducă virusul acasă și să-și îmbolnăvească propriile familii, așa cum, din nefericire, s-a întâmplat în țară. Spunem asta gândindu-ne la faptul că, dacă nu se iau măsurile necesare din timp, există riscul ca zeci de familii, sute de persoane, să aibă de suferit. Cadrele medicale trebuie protejate, sunt oamenii din linia I în această perioadă de criză, în această luptă împotriva noului coronavirus.
Pentru ca lucrurile să fie cât mai clare, precizăm faptul că unitate-suport COVID 19 înseamnă un spital unde vor fi primiți pacienți infectați cu noul coronavirus și care suferă și de alte probleme de sănătate, care necesită intervenții chirurgicale sau tratament. De exemplu, un pacient cu pancreatită, un pacient care trebuie operat la stomac, o pacientă care trebuie să nască etc.

Pentru cadrele medicale, atașăm acestui articol două materiale video cu demonstrații privind modul de utilizare a echipamentului special de protecție la personalul medical care intervine la pacienții infectați cu noul coronavirus. Este posibil să existe și cadre medicale care să nu știe cum trebuie folosit acest echipament, pentru că nu s-au mai confruntat vreodată cu o astfel de situație. Din informațiile noastre, în zilele următoare, Spitalul Municipal Câmpina va primi echipamentul de protecție necesar medicilor și asistentelor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed