Curtea de Apel Piteşti va decide vineri dacă Cristian Cioacă rămâne în arest

Recursul va fi judecat de completul Penal Semiurgent 3 din cadrul Secţiei Penale a Curţii de Apel Piteşti, cu începere de la ora 12,00, conform informaţiilor publicate joi pe site-ul instanţelor de judecată din Argeş.

 

Decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Piteşti, de admitere sau de respingere a recursului, va fi definitivă.

 

Tribunalul Argeş a respins, pe 4 martie, cererea de revocare a măsurii arestării preventive formulată de Cristian Cioacă la primul termen al procesului în care este judecat pentru uciderea soţiei sale Elodia Ghinescu.

 

Următorul termen pe fond în procesul de omor a fost stabilit pentru data de 2 aprilie.

 

Cristian Cioacă este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde a fost transferat în data de 30 ianuarie.

 

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

 

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în noaptea de 29/30 august 2007, pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care poliţistul Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia. Ulterior, inculpatul a tranşat cadavrul victimei şi a transportat fragmentele într-un loc necunoscut.

 

Anchetatorii mai susţin că în noaptea săvârşirii crimei, copilul minor al cuplului se afla în apartamentul în care locuiau cei doi soţi.

 

Cristian Cioacă se află în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed