Curțile, impozitate ca terenuri agricole. Ce prevede noul proiect de lege

Astfel că dacă acum un teren de 600 de metri pătrați, intravilan, se calculează după limita de 400 mp adică (400 + 200) ținându-se cont de tabelurile 1,2 și 3 (foto), din 2018 se vor calcula numai după tabelul 2 și 3 dar pentru întreaga suprafață adică cea de 600 mp, scrie libertatea.ro,

 

Iată mai jos un exemplu:

Să spunem că locuiți într-un oraș care nu are nici importanță intra-județeană (rang II), nici reședință de județ nu este (rang I), (deci, rang III) și aveți proprietatea de 600 mp mai spre centrul orașului (B), asta înseamnă că veți plăti un impozit conform tabelului de 3558 de lei X 0,04 ha = 142,32 de lei. Mergem pe premisa că pe tot acest teren avem vie.

 

Apoi pentru restul de 200 de metri pătrați, impozitul se calculează în funcție de tabelel 2 și 3. Adică 0,02 ha X 35 de lei (impozitul aferent viei poziționarea terenului în localitate) x 3 (coeficientul de corecție în funcție de rangul localității) = 2,1 lei. Anul acesta ați plăti impozit de aproape 145 de lei.

 

În cazul de mai sus, prin prezentul art. 465 la alineatul 2 se spune că  „în cazul unui teren amplasat în intravilan, înregistrat în registrul agricol la categoria de folosință terenuri cu construcții, precum și terenul înregistrat în registrul agricol la altă categorie de folosință decât cea de terenuri cu construcții în suprafață de până la 400 m2, inclusiv, impozitul/taxa pe teren se stabilește prin înmulțirea suprafeței terenului, exprimată în hectare, cu suma corespunzătoare prevăzută în următorul tabel (Tabel 1)

 

„În cazul unui teren amplasat în intravilan, înregistrat în registrul agricol la altă categorie de folosință decât cea de terenuri cu construcții, pentru suprafața care depășește 400 m2, impozitul/taxa pe teren se stabilește prin înmulțirea suprafeței terenului, exprimată în hectare, cu suma corespunzătoare prevăzută la alin. 4 (Tabel 2), iar acest rezultat se înmulțește cu coeficientul de corecție corespunzător prevăzut la alin. 5 (Tabel 3)”, se menționează în alineatul 3.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed