AcasăActualitateCutremur puternic, în judeţul Arad. Ce magnitudine a avut și în ce...

Cutremur puternic, în judeţul Arad. Ce magnitudine a avut și în ce mari orașe s-a resimțit

Marți seară, în județul Arad, s-a produs un nou cutremur. Institutul pentru Fizica Pământului anunță că seismul a avut 5.3 grade pe scara Richer și a fost resimțit în mai multe orașe din țară.

IGSU precizează că, până în prezent, au fost primite şase apeluri la 112 (4 în judeţul Arad şi câte unul în Sălaj şi Maramureş) privind desprinderea unor elemente de construcţie.

„Până la acest moment, au fost primite 6 apeluri la 112 (4 în judeţul Arad, 1 în judetul Sălaj şi 1 în judeţul Maramureş) care semnalau desprinderea unor elemente de construcţie de pe imobile ori deplasarea mobilierului în locuinţă. În alte judeţe unde seismul a fost resimţit, respectiv Timiş, Bihor, Hunedoara şi Caraş-Severin, nu s-au primit sesizări din partea cetăţenilor”, a transmis IGSU.

Seismul s-a produs la doar 6.4 kilometri adâncime

INFP a revizuit informaţiile despre cutremurul de marţi seara, precizând că acesta s-a produs în Crişana, judeţul Arad, şi a fost unul semnificativ, cu magnitudinea ML 5.3, la adâncimea de 6.4 km.

Intensitatea seismului a fost VII. Cutremurul s-a produs la 24 km E de Arad, 50 km NE de Timisoara, 74 km SE de Bekescsaba, 93 km N de Resita.

SU Arad a anunţat că sunt două solicitări pentru degajarea unor elemente de construcţie de pe clădiri – strada Mărăşeşti şi Lucian Blaga. „Până la această oră nu sunt raportate probleme deosebite”, a precizat sursa citată.

Cutremurul a avut loc la ora 20.26

Potrivit INFP, cutremurul a avut loc la ora 20:26:52 (ora locală a României), în Banat, judeţul Arad. Seismul a fost unul semnificativ, cu magnitudinea ml 5.2, la adâncimea de 15 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 11 km SE de Arad, 42 km N de Timisoara, 68 km S de Bekescsaba, 96 km N de Resita, 99 km E de Szeged.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.