x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(5) "mediu"

Dacă Iohannis promulgă legea spațiilor verzi se dă liber la BETONAREA acestora

Consilierul municipal Ana Ciceală, membră a USR Sector 3, i-a cerut șefului statului să nu promulge proiectul care reglementează spaţiile verzi, precizând că „este una dintre cele mai toxice legi votate de Parlament”. Proiectul are printre iniţiatori mai mulţi deputaţi şi senatori ai USR, printre care şi Nicuşor Dan.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 20.10.2020, 16:03

„Solicit preşedintelui României să nu promulge proiectul prin care se dă liber la betonarea spaţiilor verzi. Este una dintre cele mai toxice legi care au fost votate de Parlament în ultimii ani. Practic, potrivit acestui proiect, orice individ care a beneficiat de retrocedări dubioase de spaţii verzi va putea să construiască blocuri, lăsând în sarcina Primăriei să amenajeze spaţii verzi cine ştie unde şi cine ştie când. Concret, spaţii verzi ca parcul Brâncuşi ar putea să dispară definitiv. Iar Parcurile Cişmigiu, Herăstrău, Carol I şi toate parcurile monumente istorice vor fi lipsite de protecţia legii”, a scris Ana Ciceală pe Facebook.

 

DNA îl vrea pe Nicolae Bănicioiu, acuzat că a luat mită milioane de lei când era ministru. El are imunitate

 

Ea a mai cerut parlamentarilor PNL să nu voteze această lege dacă va ajunge la reexaminare sau „măcar să scoată acele articole nocive care permit betonarea spaţiilor verzi”.

 

CCR: Sunt constituționale atât internarea obligatorie, cât și detașarea medicilor

 

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, pe 13 octombrie proiectul de lege care modifică Legea 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor. Propunerea legislativă îi are ca iniţiatori pe deputatul neafiliat Adrian Dohotaru, deputaţii PSD Vasile Cocoş, Petre-Florin Manole şi Andrei Pop. Proiectul este semnat şi de către deputatul USR Lavinia Cosma şi Nicuşor Dan, cât şi de senatorii PSD Allen Coliban şi Mihai Goţiu.

 

„Terenurile încadrate în categoria spaţiilor verzi care nu îndeplinesc criteriile de clasificare prevăzute la art. 4 şi care au trecut în proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice anterior intrării în vigoare a prezentei legi, autorităţile publice locale le pot schimba încadrarea urbanistică în baza documentaţiilor de urbanism aprobate conform legislaţiei în vigoare, cu obligaţia de a crea în unitatea administrativ-teritorială studiată, o suprafaţă de spaţiu verde cu 10% mai mare decât cea a cărei încadrare se schimbă”, arată proiectul adoptat de către deputaţi.