,,Daca vii la un investitor pentru mai putin de 5.000 de euro, mai bine stai acasa”

0
4
,,Daca vii la un investitor pentru mai putin de 5.000 de euro, mai bine stai acasa”

Alex Lapusan a fost un programator slab, dupa cum marturiseste, asa ca a vrut mereu sa isi faca o echipa care sa lucreze la proiecte mai mari, dar si mai bine. Zitec s-a transformat in timp intr-una dintre cele mai mari firme de dezvoltare de software din Romania, iar apoi Lapusan a aleg sa devina si investitor chiar in companiile pentru care dezvolta. Dupa cum spunea si pentru start-up.ro, intr-un interviu acordat in luna august, Lapusan a decis sa nu mai munceasca la proiect, ci sa ofere discount-uri si bartere pentru anumite startup-uri si sa investeasca tehnic.

In schimb, Octav Cobzareanu vine din domeniul imobiliar si a inceput sa investeasca din pasiune pentru tehnologie, printre proiectele in care este implicat fiind si Smart Dreamers, o platforma de HR despre care puteti citi aici, pe start-up.ro. Matei Dumitrescu, al treilea speaker, e cofondator al Connect Hub si a fost implicat in Cosul de Legume, pe vremea cand agricultura bio era inca la inceput in Romania.

Atunci cand vrei sa gasesti un angel investor, gandeste-te serios de ce ai nevoie de bani daca esti startup. De asemenea, documenteaza-te si vezi ce fel de investitii a mai facut o persoana, pentru a se potrivi cu domeniul tau. De multe ori, daca un investitor alege sa se implice, va fi parte a echipei. De exemplu, Gabriela Udeanu, cofondator al Buzzle.ro, spune ca are saptamanal intalniri cu investitorii care au ales sa ofere 10.000 de euro (7.500 de euro cash, 2.500 de euro servicii) pentru startup-ul care vinde cursuri online si offline, fiind cel mai mare marketplace de acest fel din Romania. “Nu conteaza neaparat banii, ci cine iti da banii”, a spus Dragos Roua, cofondator al Connect Hub si moderatorul evenimentului.

Citeste in continuare pe start-up.ro.