x


  • EUR
    4.8377
    USD
    4.2935
string(4) "auto"

DACIA își va distruge concurența! Un model nou va face furori

Dacia va scoate o nouă maşină foarte ieftină.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 06.12.2019, 10:18

Dacia a dat lovitura cu Logan, la momentul apariţiei: un model ieftin şi fiabil, care a cucerit clienţii. Şi modelul Duster înregistrează, în prezent, vanzări excelente, iar producătorul de la Mioveni se pregăteşte să bată noi recorduri de vânzări, cu un model electric foarte ieftin.

 

Potrivit unor informaţii venite dinspre grupul Renault, modelul electric low-cost Renault City K-ZE, prezent pe piaţa din China, ar urma să ajungă şi în Europa sub marca Dacia, începând cu 2021. City K-ZE este versiunea electrică a Renault Kwid şi se ştia că va ajunge la un moment dat şi pe piaţa europeană, însă surpriza este că va fi vândut cu emblema Dacia, scriu francezii de la automobile-propre.com.

 

 

Olivier Murguet, directorul de Vânzări al grupului Renault a explicat această alegere: “Reglementările stricte privind CO2 care vor fi introduse în 2020 reprezintă o provocare mare pentru noi”. Actualele modele Sandero, Logan și Duster sunt vândute cu motoare termice, dar care produc emisii de carbon importante, astfel că Renault va balansa acest lucru prin modelul entry-level electric City K-ZE. Olivier Murguet a adăugat că numele modelului va fi, cel mai probabil, schimbat pentru piaţa din Europa.

 

Articolul integral pe CAPITAL