AcasăEconomieDAL Travel: Asia şi-a redeschis porţile către turişti, după o pauză de...

DAL Travel: Asia şi-a redeschis porţile către turişti, după o pauză de doi ani. Cele mai solicitate destinaţii de vacanţă de către români sunt Thailanda, Indonezia, Vietnam, Coreea de Sud. Pachetele de vacanţă pornesc de la 1.300 euro

” După o lungă aşteptare, turiştii pot, în sfârşit, să se bucure de minunile oferite de Extremul Orient dar şi de Australia. În ultimii 15 ani, Asia – în special Extremul Orient, dar şi Australia, au devenit destinaţii de interes pentru românii cu venituri de la medie în sus. Însă în ultimii 2 ani, din cauza pandemiei Covid-19, majoritatea acestor ţări şi-au închis graniţele pentru turişti sau au aplicat multe restricţii”, potrivit consultanţilor DAL Travel, touroperator cu produse turistice de tip premium, înfiinţat în anul 2000 şi membru al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Compania arată că cele mai căutate destinaţii din Extremul Orient sunt, în acest an, Thailanda, Malaezia, Singapore, Indonezia – Bali, Sri Lanka, Vietnam, Coreea de Sud, Japonia şi India.

În 2019, pe majoritatea destinaţiilor din Extremul Orient, au fost înregistrate creşteri ale numărului turiştilor români cuprinse între 25 şi 50% în funcţie de ţară, comparativ cu 2018, însă în anul pandemic 2020 ţările Asiei de Sud Est şi Australia au adoptat printre cele mai mari restricţii, închizându-se practic pentru turism.

„O dată cu redeschiderea turismului în ţările Extremului Orient şi în Australia, am început să primim numeroase cereri pentru circuite dar şi pentru sejururi individuale în aceste zone. Faţă de anul precedent, pentru aceste destinaţii, creşterile de tarife sunt cuprinse între 20 şi 25%. Este posibil ca anul viitor numărul de turişti să ajungă şi pentru aceste destinaţii la nivelul anului 2019. Încă de anul trecut, de când turiştii români au început să circule din nou, o dată cu ridicarea parţială a restricţiilor, aceştia şi-au manifestat interesul şi pentru aceste destinaţii asiatice, „vânând“ momentul când aceste ţări se vor redeschide, deoarece ştim cu toţii că în cei doi ani de pandemie, ţările Extremului Orient au avut cele mai multe restricţii şi pe cea mai lungă perioadă de timp. Pe de altă parte, am început să primim cereri şi pentru Australia, Noua Zeelandă şi Tasmania pentru care am pregătit un circuit inedit în toamnă, dar şi alte programe pentru anul viitor”, spune Daniela Nedelcu, director general al agenţiei DAL Travel.   

Unele dintre ţările Extremului Orient, precum Thailanda, solicită încă de la intrarea în ţară, pentru evitarea carantinării de 5 zile, adeverinţă de vaccinare sau un test PCR.

„În Asia, DAL Travel are grupuri în formare pentru toamnă în Thailanda, Malaezia, Singapore, Vietnam, Coreea de Sud şi Coreea de Sud cu Japonia. La sfârşit de iulie DAL are deja un grup format pentru un circuit special în Indonezia şi Papua de Vest cu ocazia Festivalului Baliem. La acest eveniment are loc o întâlnire cu reprezentanţii triburilor din Valea Baliem, ritualuri şi demonstraţii războinice, cunoaşterea modului de viaţă tribal din satul Suroba şi spectacole cu dansuri tradiţionale. Cererea a fost foarte mare iar înscrierile s-au făcut rapid, chiar dacă este o destinaţie de nişă”, adaugă Daniela Nedelcu.

Topul circuitelor din Extremul Orient şi Australia este condus de Vietnam şi Coreea de Sud, urmate de Indonezia, India de Sud – Sri Lanka, Mongolia, Australia – Noua Zeelandă – Tasmania şi de circuitul devenit clasic: Thailanda – Malaezia – Singapore.

Faţă de anul precedent, pachetele turistice pentru Extremul Orient s-au scumpit cu 20-25%.

”Asia s-a deschis mai târziu decât alte destinaţii, oferta este mare, cererea a fost relativ mică dar acum începe să crească. Cele mai accesibile pachete turistice sunt pentru Indonezia – Bali de la 1.950 euro iar la polul opus, Australia – Noua Zeelandă – Tasmania de la 7.340 euro. Referitor la transportul aerian, aceleaşi aeroporturi deservesc şi companiile de linie şi companiile low-cost. DAL Travel preferă companiile de linie, care oferă mai multe soluţii în cazul întârzierilor şi anulărilor şi sunt şi membre ale alianţelor internaţionale”, mai spun reprezentanţii companiei.

 

 

Ultimele Articole