AcasăEconomieDAL Travel: Cererea pentru circuitele de toamnă înregistrează o creştere de 35%....

DAL Travel: Cererea pentru circuitele de toamnă înregistrează o creştere de 35%. Cel mai lung circuit include Australia, Noua Zeelandă, Tasmania şi Singapore, durează 23 de zile şi costă peste 7.300 de euro

”Dacă toamna anului precedent a fost marcată de restricţii numeroase, în actualul sezon turiştii pot circula oriunde, fără nicio problemă, Japonia fiind cea mai recentă destinaţie care s-a deschis total pentru turişti”, potrivit consultanţilor DAL Travel, touroperator cu produse turistice tip premium înfiinţat în anul 2000, care arată că cererea pentru circuitele de toamnă înregistrează o creştere de 35%, până la ora actuală, faţă de anul precedent.

Printre cele mai solicitate destinaţii de toamnă se numără Vietnam, Laos şi Cambodgia, Turcia, Iran, Israel şi Iordania, Australia, Noua Zeelandă şi Tasmania, Scoţia (pentru admirarea Aurorei Boreale), Mexic, Cuba, Coreea de Sud şi Japonia. De asemenea, au fost extrem de solicitate Sri Lanka şi Maldive, respectiv Argentina, Uruguay şi Brazilia.

Reprezentanţii companiei susţin că Iraneste o destinaţie sigură pentru turişti, DAL Travel având grupuri care deja s-au întors ori sunt în această ţară şi nu au întâmpinat nicio problemă. Un următor circuit, ”Pe urmele padişahilor şi a Şeherezadei” – Marele circuit al Iranului, va avea loc în perioada 1-14 noiembrie. Preţul acestui circuit este de 2140 de euro de persoană, iar turiştii trebuie să prezinte o adeverinţă de vaccinare sau un test,

Agenţia de turism a lansat circuitul ”Misterioasa Indochină”, care include Vietnam, Laos şi Cambodgia. Ca noutate faţă de anii trecuţi este inclusă şi vizitarea Deltei Mekongului, “Bolul de orez” al Vietnamului. Circuitul durează 18 zile şi costă 4.200 de euro de persoană. În cazul Laosului şi al Cambodgiei se mai cer ori adeverinţă de vaccinare, ori test.

Printre destinaţiile care nu mai solicită nimic la intrarea în ţară se numără Israel, Iordania, Marea Britanie (inclusiv Scoţia) şi Mexic.

Mexic domină şi sezonul de toamnă, DAL Travel având doar pe această destinaţie sute de turişti pe mai multe circuite, care include Mexic sau combinaţii cu mai multe ţări, precum Cuba.

Alt circuit care include Mexicul şi Cuba costă 3.375 de euro. Printre obiectivele incluse se numără Mexico City, Teotihuacan, Cholula, Puebla de los Angeles, Canionul Sumidero, Palenque, Campeche, Uxmal, Chichen Itza, Cancun, Havana sau Varadero. 

Cine doreşte să viziteze doar Mexic, are ocazia unui circuit special, deja traditional, unde turiştii vor descoperi cea mai nordică ţară vorbitoare de limbă spaniolă din America Latină, începând cu zona de vegetaţie spectaculoasă din climatul subtropical mexican, un peisaj exotic, dominat de grandoarea vulcanilor legendari Popocatepetl şi Iztaccihuatl, în contrast cu frenezia oraşelor cosmopolite şi se va încheia periplul în Yucatan, paradisul turistic caraibian.  

Printre destinaţiile mult aşteptate pentru redeschidere sunt Japonia şi Coreea de Sud, ambele primind în prezent turişti fără nicio problemă. Cel mai solicitat circuit pe aceste destinaţii este un circuit de 15 zile, care costă 3.680 de euro.

Un alt circuit de toamnă care atrage turiştii cu venituri ceva mai mari este în Oceania şi include Australia, Noua Zeelandă, Tasmania şi Singapore, care aduce ceva complet nou pentru europeni, de la canguri şi koala, la Opera din Sydney, de la Munţii Albaştri la Marea Barieră de Corali, de la aborigeni şi maori, la cowboy, de la Auckland la Christchurch, de la pinguini la cazinoul din Melbourne, de la Hobart, la diavolul tasmanian. Acest circuit are o durată de 23 de zile, începe pe 7 noiembrie şi costă 7.340 de euro.

„Dacă vara, mulţi turişti se orientează către ţările mediteraneene şi aleg sejururi de odihnă, toamna revine sezonul circuitelor. Din ce în ce mai mulţi turişti români au un apetit pentru călătorii şi cunoaştere. De altfel, am observat o creştere a interesului pentru circuitele care combină între două şi mai multe ţări. Creşterea cererii se datorează eliminării restricţiilor dar şi interesului mare pentru astfel de destinaţii. Turiştii apreciază mult creativitatea şi devin din ce în ce mai pretenţioşi atunci când achiziţionează un pachet turistic. Mulţi dintre ei au mai vizitat o parte din destinaţii şi ştiu ce aşteptări au”, subliniază Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

 

Ultimele Articole