AcasăPoliticDan Barna, în conferință la Timișoara, o ieșire rară a fostului șef...

Dan Barna, în conferință la Timișoara, o ieșire rară a fostului șef USR în ultima vreme: ”Klaus Iohannis nu e nicăieri, nu face nimic”

Dan Barna a participat, sâmbătă, la o conferință de presă alături de primarul Dominic Fritz, pe tema căldurii, a crizei energetice și a începerii noului an școlar. Este una din primele ieșiri ale fostului șef USR din ultima vreme. Conferința are loc la sediul USR Timiș, începând cu ora 13:30, iar la conferință participă și europarlamentarul Vlad Botoș (Arad).

Întrebat ce ar trebui să facă președintele Klaus Iohannis în aceste momente de criză, Dan Barna a spus că președintele ”nu e nicăieri” și că ”tace înțelept”, făcând referire la tensiunile din coaliție și lipsa de implicare a președintelui.

  • ”Președintele Iohannis tace înțelept (…) România este într-o criză fără precedent. Viața bună pe care a avut-o Europa și parțial România se va schimba radical. Și din cauza războiului, dar și din cauza crizei energetice. Vom vedea falimente. Vedem ce fac ceilalți președinți, întâlniri cu mediul de afaceri. Președintele Iohannis nu e nicăieri. Este o problemă care arată cât de greșit au ales românii la ultimele alegeri”.

Întrebat de șansele de succes la moțiunea simplă împotriva lui Virgil Popescu, Dan Barna a spus că dacă ”ne uităm la PSD” și la criticile aduse în ultima vreme, ”moțiunea are șanse”: ”Mă bazez pe voturile oricărui parlamentar care înțelege că împreună cu ministrul Virgil Popescu impactul va fi dramatic. Suntem realiști, nu e cazul unei moțiuni de cenzură”.

Întrebat despre legile Educației și prezervarea fotoliilor de rectori, Dan Barna a spus că ”dacă vorbim de reformă și așteptarea românilor ca lucrurilor să se schimbe, nu PSD și PNL vor face acest lucru”: ”Actuala lege a educației e despre păstrarea mecanismelor politice, nimic despre reformă, care să-ți dea speranță”, a mai spus Dan Barna.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.