Dan Cărbunaru: Ordonanţa de urgenţă pe energie are toate avizele necesare. Consiliul Economic şi Social nu are aviz de dat

 

„La acest moment, sunt toate avizele necesare luate, tocmai de aceea a fost şi necesar acest interval de timp, pentru a ne asigura că procedurile sunt parcurse. Consiliul Economic şi Social, nefiind o politică nouă, nu are un aviz de dat”, a declarat Dan Cărbunaru, întrebat la finalul şedinţei de joi a Guvernului dacă OUG pe energie are toate avizele necesare.

La rândul său, ministrul Energiei Virgil Popescu a precizat că politicile propuse prin actul normativ nu sunt unele noi, de aceea nu este necesară avizarea de către Consiliul Economic şi Social.

„Ordonanţa 27, când a fost aprobată, a fost avizată de Consiliul Economic şi Social. Politicile care nu sunt noi nu necesită avizarea CES. Doar politicile noi necesită avizarea”, a explicat Popescu. 

Guvernul a finalizat, joi, proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru compensarea facturilor la energie. Premierul Nicolae Ciucă a declarat că actul normativ include măsuri de protecţie a populaţiei şi economiei, în contextul creşterii preţurilor la gaze şi energie şi că a fost prelungită valabilitatea OUG cu un an şi anume până la 31 august 2023. „Sunt 98% dintre gospodăriile care vor beneficia de această plafonare şi compensare la energie şi apreciem că astfel vor fi ferite de creşterile preţurilor la energie electrică şi gaze naturale”, a adăugat prim-ministrul.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri