Nica: Este o ruşine diferenţa dintre salariile compensatorii de la Poştă şi cele de la CSA şi CNVM

 

„M-am gândit să vă dau un răspuns politic, dar vă spun direct: este o ruşine. Este o lege strâmbă care a permis existenţa contractelor colective de muncă în care se negocieză inclusiv salariile pentru bugetari. Nu este posibil să negociezi un contract colectiv de muncă cu salarii la nivel de bugetari pentru că negociezi pe baza la ceva care nu este al tău. Nici cel care este conducătorul instituţiei, şi nici cei care cer, nu deţin acei bani. Deci, nu-i companie privată”, a spus Nica la ProTV, întrebat cum comentează diferenţa dintre salariile compensatorii de la Poşta Română pentru viitorii disponibilizaţi şi cele pe care le vor primi foştii şefi ai CSA şi CNVM, care trec de 100.000 de euro.

 

„Ca ministru, am un salariu de 5.200 lei şi dacă mâine Ponta mă dă afară din Guvern nu primesc salariu compensatoriu. Este inacceptabilă această situaţie, să primeşti până la 19 salarii compensatorii pentru că ai fost revocat din funcţie, în condiţiile în care primeai lunar zeci de mii de euro”, a spus Nica, adăugând că premierul Ponta a fost primul care a luat poziţie şi este cel mai vehement în aceste chetiuni de nedreptate.

 

Nica a arătat că este necesară modificarea legislaţiei în privinţa salarizării şefilor autorităţilor de reglementare, dar acest proces poate fi blocat de Comisia Europene, care consideră că independenţa financiară acestor instituţii este afectată de orice ingerinţă a Guvernului, inclusiv atunci când se doreşte plafonarea salariilor.

 

Salariile compensatorii achitate foştilor conducători ai autorităţilor comasate în ASF, până la 9 salarii în cazul CNVM sau până la 19 salarii în cazul CSA, au fost plătite de către fostele instituţii conform contractelor încheiate la începutul mandatelor cu acestea.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri