x


  • EUR
    4.7354
    USD
    4.2876
string(7) "politic"

DĂNCILĂ cere presei să se solidarizeze cu ANTENA 3

Premierul Viorica Dancila a aparat jurnalistii Antenei 3, care duminica seara au fost implicati intr-o altercatie cu cativa protestari. Aceasta a solicitat sa fie luate masurile legale si pentru atacurile din ultimele zile de la Ministerul Justitiei.

Author: Mihai Voican | Sursa: ZIARE.COM | Publicat: 25.02.2019, 13:52

“Am considerat ca nu violenta, jignirile sunt cele care vor schimba lucrurile in Romania, ci dialogul constructiv. Daca vom merge pe agresivitate, acte nejustificate precum cele de la Ministerul Justitiei acest lucru nu aduce plus favoare. Daca reprezentantii presei in Romania vor fi bruscati sau daca vor fi atacati, nu cred ca acest lucru poate sa ne duca la respectarea democratiei. Respectarea democratiei presupune libertatea presei, indiferent ca un post te critica sau te lauda.

 

Ceea ce s-a intamplat la demonstratii dupa parerea mea ar trebui sa ridice semne de intrebare la nivelul presei si sa creeze o solidaritate la nivelul presei. Libertatea presei trebuie garantata. Cetatenii s-au manifestat intr-un mod care nu le face cinste si pentru mine este de neasteptat”, a spus Dancila luni.

 

Premierul face referire la faptul ca duminica seara, in timpul protestului din Piata Victoriei din Capitala o echipa a Antenei 3 a fost agresata de cativa protestatari.

 

Dancila a cerut organelor abilitate sa ia masuri si in privinta a ceea ce s-a intamplat in ultimele zile la Ministerului Justitiei, unde cativa protestari au dat in cladire cu ketchup, mustar si cu oua.

 

Articolul integral pe ZIARE.COM