x


 • EUR
  4.6975
  USD
  4.1192
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(7) "politic"

Dăncilă, despre afirmațiile lui Tăriceanu că premierul va fi un administrator: Nu cred că asta a vrut să spună

Premierul desemnat Viorica Dăncilă nu s-a arătat deranjată de afirmațiile șefului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care spunea că premierul noului Guvern va fi, mai degrabă, un administrator, pentru că nu a participat la alegeri ca să aibă legitimitatea de a conduce Guvernul. Dăncilă crede că Tăriceanu a văzut „acest administrator ca un om care trebuie să administreze foarte bine programul de guvernare și să-l pună în practică”.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 23.01.2018, 16:34 | Actualizat: 23.01.2018, 16:34

„Nu cred că asta a vrut să spună domnul Tăriceanu. Cred că domnul Tăriceanu a văzut acest administrator, să spun în ghilimele, ca un om care trebuie să administreze foarte bine programul de guvernare și să-l pună în practică. Din punctul ăsta de vedere văd eu declarația lui Tăriceanu”, a  declarat premierul desemnat, la Parlament.

 

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, crede că în actuala situaţie premierul noului Guvern va fi, mai degrabă, un administrator, precizând că nu este acolo ales de cetăţeni și nu a participat la alegeri, în speță nu are legitimitatea să conducă Guvernul.

 

„Poate era bine să fii discutat acest lucru de la început şi cu ceilalţi doi premieri. Noi suntem într-o situaţie nefirească în care a trebuit altcineva (decât preşedintele partidului care a câştigat alegerile) să fie prim-ministru. Ce rol trebuie să îndeplinească acest prim-ministru? Şi este valabil şi pentru alegerea pe care noi am făcut-o în momentul de faţă (Viorica Dăncilă). Vreau să spun lucrul acesta ca lucrurile să fie clare de la bun început, să ştim fiecare pe ce poziţie ne aflăm”, a spus Tăriceanu.