x


  • EUR
    4.7800
    USD
    4.4131
string(7) "politic"

Dăncilă insistă cu referendumul: ”Pedepse drastice precum închisoarea pe viață sau castrarea chimică”

Viorica Dăncilă încearcă să capitalizeze politic în urma tragediei de la Caracal.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 28.07.2019, 9:20

Viorica Dăncilă a revenit cu ideea referendumului într-o nouă postare pe Facebook, anunțând că vrea pedepse precum închisoarea pe viață sau castrarea chimică pentru violatori și criminali.

 

Dăncilă i-a criticat pe cei care, în viziunea sa, ar fi confiscat tragedia de la Caracal.

 

Postarea integrală a lui Dăncilă:

 

Deși am rugat clasa politică să nu încerce să confiște această tragedie și să o transforme în subiect de atac, acest apel la respect, maturitate și compasiune nu a fost onorat.

 

Stimați oameni politici, vorbim de analiza oportunității unui referendum pentru implementarea unor pedepse drastice pentru criminali, violatori și pedofili, precum închisoarea pe viață sau castrarea chimică. Aceste măsuri au nevoie de o validare populară înainte de a fi aplicate. Nu vedeți necesară o consultare publică pentru introducerea unor astfel de măsuri? Nu vi se pare normal să fie adoptate doar cu acordul cetățenilor români?

 

Pe lângă referendum, vom acționa și în Parlament pentru modificări care vor viza corectarea deficiențelor legislative pe care grupul de lucru interinstituțional le va identifica.

 

Am spus de nenumărate ori că vreau consens și dialog cu românii, fie că unora sau altora nu le convine acest lucru. Vă rog pe toți cei abilitați, indiferent de culoarea sau apartenența dumneavoastră politică, să ne concentrăm pe măsuri reale. Vreau să vă reamintesc că responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat o poartă întreaga clasă politică și este strict datoria noastră să găsim soluții.