x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(7) "politic"

Dăncilă insistă și îi propune tot pe O. Vasilescu și M. Drăghici pentru ministerele Dezvoltării și Transporturilor

După ce președintele Klaus Iohannis i-a trimis premierului o scrisoare prin care motivează respingerea persoanelor nominalizate pentru cele două funcții, Viorica Dăncilă îi trimite șefului statului propunerile identice: Lia Olguța Vasilescu la Dezvoltare și Mircea Drăghici la Transporturi.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 10.01.2019, 16:25

Premierul Viorica Dăncilă susține că cele două propuneri pentru funcțiile de ministru – Lia-Olguța Vasilescu și Mircea-Gheorghe Drăghici – îndeplinesc condițiile de legalitate prevăzute de art. 2 din Legea nr. 90/2001, cu modificările și completările ulterioare.

 

De asemenea, susține șefa Executivului, persoanele propuse nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute de Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, cu modificările și completările ulterioare.

 

„Având în vedere faptul că cele două propuneri respectă toate condițiile prevăzute de Constituția României, republicată, și de legile organice aplicabile, reiterez solicitarea de emitere a decretelor prezidențiale de numire a doamnei Lia-Olguța Vasilescu în funcția de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, și a domnului Mircea-Gheorghe Drăghici în funcția de ministru al Transporturilor și, totodată, să înceteze efectele Decretului Președintelui României nr.46/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar și ale Decretului Președintelui României nr.47/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar”, se arată în documentul oficial transmis Administrației Prezidențiale de către prim-ministrul Viorica Dăncilă.