Dăncilă “știe că A PIERDUT”! Ce se va întâmpla la PSD de luni încolo

0
Dăncilă “știe că A PIERDUT”! Ce se va întâmpla la PSD de luni încolo

Viorica Dăncilă nu are altă miză în alegerile prezidențiale decât să își poate salva scaunul de președinte de partid. Ea știe că a pierdut. PSD n-a mai câștigat alegerile prezidențiale după 2004, pentru simplul fapt că electoratul anti-PSD sau non-PSD a devenit majoritar în România și asta se vede la turul al doilea, când toți cei care au votat pentru alți candidați la turul 1 se coalizează împotriva PSD, arată Sebastian Lăzăroiu.

 

De luni încolo, Viorica Dăncilă va spune „eu am luat mai multe voturi decât voi, partidul, la europarlamentare”.

 

Dar partidul îi va spune altceva: da, dar ești candidatul care a luat cele mai puține voturi din istoria PSD de după 1990, ceea ce va fi adevărat, o să vedeți asta, indiferent de participare, spune Sebastian Lăzăroiu.

 

Asta va cântări greu în decizia partidului de a fi schimbată Viorica Dăncilă. Această bătălie doar a fost doar amânată în vară, iar acolo, în PSD, iataganele sunt pe cale de a fi scoase din teacă și asta se va întâmpla de luni, marți, încolo.

 

Dar dacă Dăncilă ar lua un 40 la sută, 41 la sută? Victor Ponta a luat 46 la sută, Mircea Geoană a luat 51 la sută și tot au fost schimbați din funcții. „Soarta ei e un pic pecetluită. Dar ea speră că de la 41 la sută în sus își poate salva scaunul, cu acest calcul, că a luat mai multe voturi decât partidul la europarlamentare și că e peste 40 la sută”, a explicat Lăzăroiu.

 

Când trebuia să aibă curaj, nu prea l-a arătat

 

Înainte de campania pentru turul 2, Viorica Dăncilă ieșea numai în medii controlate – la anumite televiziuni, evita întâlnirile cu ziariștii, ocaziile de a face gafe. Acum nu-i mai pasă. Ea vrea să proiecteze acest curaj al ei, se expune întrebărilor – întrebați-mă orice, chiar și aria cercului sau teorema lui Pitagora. Știe că poate greși, dar nu-i pasă, pentru că vrea să arate că uite, Iohannis nu vrea să iasă în dezbatere cu mine, Iohannis își organizează el dezbaterile lui, dar eu ies cu pieptul înainte în fața presei. E un curaj al omului care își salvează augustul fund pe scaunul de președinte al PSD, pentru că atunci când a trebuit să aibă curaj, doamna Dăncilă nu prea l-a arătat, a punctat Sebastian Lăzăroiu. De exemplu, la 10 august. Era în concediu, dar când a văzut oameni bătuți, gazați, putea să dea un telefon. Era prim-ministrul României, putea să spună opriți mascarada de acolo, opriți violențele. N-a făcut asta și toată lumea o suspectează că ea n-a plecat întâmplător în concediu și că, de fapt, știa de planul care ar fi fost pus la cale. Deci, când trebuia să fie curajoasă pentru alții, n-a fost, în schimb e curajoasă acum: pentru ea, pentru scaunul partidului, dansează pe masă, se confruntă cu presa, spune fostul consilier prezidențial.