Daniel Cadariu: Situaţia resurselor umane din Romania reprezintă în primul rând o provocare privind conectarea sistemului educaţional cu piaţa muncii

Daniel Cadariu i-a mulţumit, luni, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru disponibilitatea la dialog despre învăţămntul dual.

 

”Situaţia resurselor umane din Romania reprezintă în primul rând o provocare privind conectarea sistemului educaţional cu piaţa muncii. Îi mulţumesc ministrului Sorin Mihai Cimpeanu pentru disponibilitatea la dialog şi pentru soluţiile privind învăţământul dual”, a scris Cadariu.

 

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului a subliniat împortanţa pregătirii profesorilor care să predea anumite discipline elevilor.

 

”Sunt total de acord că, pentru a putea avea o mai bună conexiune între necesarul calificat de resurse umane şi dobândirea competenţelor, este nevoie de o mai mare atenţie privind formarea profesorilor şi să ne asigurăm că aceştia au toate instrumentele disponibile pentru a preda elevilor acele discipline de care au nevoie şi de calitatea informaţiilor transmise”, a mai scris Cadariu.

 

Constantin-Daniel Cadariu a adăugat că a participat la o dezbatere la care a participat mediul de afaceri şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pe tema învăţământului dual.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri