Datoriile restante către statul elen au urcat la 55 miliarde de euro

Creşterea restanţelor către stat este cauzată de incapacitatea unor persoane de a-şi achita taxele, dar şi ineficienţei sistemului de colectare a impozitelor din Grecia.

 

 

Potrivit datelor Ministerului de Finanţe, datoriile restante încă din 2011 se situează la 43,5 miliarde de euro. Din acest total, 3 miliarde de de euro sunt contabilizate la companii de stat, 8,5 miliarde de euro sunt înregistrate în contul unor firme în faliment, iar restul de 31,8 miliarde de euro reprezintă restanţe ale altor companii şi ale populaţiei. Statul a reuşit să colecteze doar 1 miliard de euro din datoriile vechi.

 

 

Datoriile acumulate în 2012 totalizează 12,07 miliarde de euro, iar autorităţile se aşteaptă ca acestea să crească în continuare. Statul a recuperat doar 1,1 miliarde de euro din aceste restanţe.

 

 

Creditorii externi ai Greciei, Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi FMI, au avertizat că 80% din restanţe nu vor putea fi recuperate şi au recomandat guvernului de la Atena să tragă bani direct din conturile bancare ale datornicilor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed