x


  • EUR
    4.8728
    USD
    4.0058
string(8) "internet"

De ce alte persoane nu văd emoticoanele tale și cum rezolvi asta

Avem mai multe emoticoane la dispoziție ca niciodată, dar prietenii, rudele, colegii ar putea vedea alte simboluri decât cele pe care noi credem că le văd. Cum verifici dacă nu ai făcut o gafă sau nu ești înțeles greșit?

Autor: Paul Răzvan | Sursa: Money.ro | Publicat: 05.07.2020, 9:00

Există mai multe motive diferite pentru care un emoticon se pierde în traducerea dintre diverse aplicații, dispozitive și terminale IT, dar există din fericire și soluții de avarie, scrie Gizmodo.com.

Sub imaginile și personajele emoji pe care le vezi pe ecran se află standardul Unicode, un mod de reprezentare a textului și a altor simboluri folosit de toată lumea.

Unicode stabilește simbolurile de bază disponibile, apoi Apple, Google, Microsoft, Samsung și oricine altcineva își adaptează codul la sistemul propriu – motiv pentru care un smiley standard arată diferit pe un telefonul cu Android decât pe un iPhone.

Experții IT de la Gizmodo.com îți recomandă să te asiguri atunci când redactezi un mesaj că toți producătorii de software interpretează emoticonul trimis în modalități asemănătoare – de exemplu, semnele vizualizate pe Windows arăta ușor diferit față de cele de pe Mac-uri.

Devine și mai complicat când anumite aplicații populare își aleg singure designul unor emojii.

Există, totuși, o soluție: cea mai bună resursă pentru verificarea modului în care arată semnele folosite este Emojipedia. Site-ul te avertizează când anumit simbol arată drastic diferit pe diferite platforme.

Dacă aveți de-a face cu un grup mai mic de oameni, de exemplu cei din familie, este mult mai ușor să vă asigurați că toată lumea se află pe o platformă care e pusă la punct cu cele mai noi standarde Unicode.

În mod obișnuit, actualizările Unicode apar o dată pe an, cu doar câteva emoji noi în ele, iar Google și Apple își actualizează sistemele de operare în consecință.