x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(16) "instant-articles"

De ce e scumpă benzina? Nici șeful CONCURENȚEI nu știe

Bogdan Chiriţoiu a explicat, marţi, în cursul audierii din Comisia economică, industrii şi servicii a Senatului, că n-are în prezent o explicaţie privind preţurile la carburanţi, care sunt mai mari în România decât în Bulgaria, însă sub media din Uniunea Europeană (UE), dar spune că există şanse ca în ianuarie să apară primele concluzii privind investigaţia făcută pe piaţa carburanţilor.

Author: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 05.12.2018, 8:21

În prezent, în Bulgaria sunt cele mai mici preţuri la benzină din UE, urmată de România, iar, la motorină, România se află în a doua parte a clasamentului, sub media europeană, conform preşedintelui Consiliului Concurenţei.

 

Oficialul i-a răspuns senatorului ALDE Daniel Zamfir, care a afirmat că nu i se pare normal ca românii să plătească mai mult pentru benzină şi motorină decât bulgarii, în condiţiile în care 30% din acestă producţie provine din intern în România.

 

„Pe logica mea, problema la noi este că am o firmă foarte mare. La ei e mai rău, că au o firmă şi mai mare. Lukoil-ul este mai mare decât este Petromul la noi. Vă dau dreptate, că nu am o explicaţie. Sper să o am într-o lună de zile (n.red. – în ianuarie) şi să venim cu vreo propunere”, a precizat Chiriţoiu, potrivit ZDI.ro.

 

Mai exact, în cursul audierilor, Chiriţoiu a precizat că OMV Petrom are o cotă de aproximativ 50% din piaţa de carburanţi, iar toate celelalte companii îşi stabilesc preţurile în funcţie de preţurile acestuia, fără să existe o înţelegere propriu zisă.

 

Articolul integral pe CAPITAL