De ce eforturile Rusiei de a-și spori numărul de soldați nu vor conta prea mult în Ucraina

Vladimir Putin a semnat săptămâna trecută un decret prin care va crește forța armată activă în Ucraina, cu 137.000 de membri. 

Cu toate că numărul militarilor ruși va fi de 1,15 milioane, este improbabil ca această mișcare să modifice considerabil șansele de câștig ale țării în războiul din Ucraina, scrie The New York Times, citând oficiali americani și britanici.

Chiar dacă Rusia încearcă să atingă acest obiectiv prin recrutarea de voluntari sau prin mobilizare, „este puțin probabil să facă progrese substanțiale în creșterea puterii de luptă a Rusiei în Ucraina”, a evaluat duminică Ministerul Apărării britanic, scrie The Week.

„Acest lucru se datorează faptului că Rusia a pierdut zeci de mii de soldați. Foarte puțini militari sunt recrutați, iar aceștia nu sunt obligați din punct de vedere legal să lupte în afara teritoriului rus”.

Printre cele 80.000 de victime care ar fi fost înregistrate de Rusia în Ucraina se numără instructori și ofițeri militari, ceea ce înseamnă că țara ar putea avea dificultăți în pregătirea recruților pentru luptă.

De asemenea, Ucraina a suferit și ea pierderi semnificative în război, astfel că în prezent luptele depind de modul în care țările îți extind forțele armate.

Cu toate că Rusia se pregătește să trimită noi recruți în Ucraina, de cele mai multe ori aceștia sunt bătrâni sau răniți, a declarat Tom Bullock, expert în materie de apărare, pentru The Economist.

Institutul pentru Studiul Războiului, a scris sâmbătă că „echipamentele mai bune nu fac neapărat forțele armate mai eficiente, în special dacă personalul nu este bine pregătit sau disciplinat, așa cum sunt mulți membri ai unităților de voluntari ale Rusiei”.

Aceeași sursă menționează că Ucraina are un număr mare de bărbați care ar dori să lupte, iar faptul că Marea Britanie a spus că va antrena 10.000 de recruți, reprezintă un ajutor important.

„Peste 2.000 de soldați au fost deja antrenați și trimiși înapoi în Ucraina”, iar antrenorii lor britanici îi descriu ca fiind extrem de motivați și dornici să învețe.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri