De ce să-ți petreci vacanța de vară în stațiunea Eforie de la Marea Neagră

0
12
De ce să-ți petreci vacanța de vară în stațiunea Eforie de la Marea Neagră

Și am avut de unde alege, mai ales când a venit vorba de stațiuni precum Eforie, una din principalele atracții de pe malul Mării Negre.

 

Câteva cuvinte despre stațiunea Eforie

 

Eforie este de fapt numele pe care îl împărtășesc două stațiuni învecinate. Pentru a face diferența între ele, în funcție de poziționare ele se numesc: Eforie Sud și Eforie Nord.

 

Eforie Sud este una din cele mai mici stațiuni ale litoralului românesc. Ea se află la aproximativ 18 kilometri de municipiul Constanța și este încadrată de lacul Techirghiol și Marea Neagră. Dintre toate stațiunile de pe litoral, Eforie Sud este și una din cele mai liniștite.

 

Turiștii care o vizitează o aleg în special pentru proprietățile benefice ale nămolului său și ale apei sărate, dar și pentru natura de un verde luxuriant. Popularitatea acestei stațiuni a început să crească începând cu anul 1894 când a fost ridicat aici un sanatoriu pentru tratarea diferitelor boli. Tot aici, cinci ani mai târziu, a fost deschis și Hotel Movilă, unul din primele hoteluri de la Marea Neagră, care în ziua de azi funcționează sub numele de Hotel Parc.

 

La puțin timp după ridicarea hotelului, în Eforie ia ființă stațiunea balneoclimaterică Movilă-Techirghiol, construită pe malul lacului Techirghiol și recunoscută în toată țara pentru tratamentele pe care le punea la dispoziția clienților săi. O perioadă foarte bună din existența stațiunii Eforie Sud a reprezentat-o și perioada dintre cele două războaie mondiale. Atunci ea a primit numele de Carmen Sylva și Vasile Roaită, primul fiind pseudonimul sub care își publica lucrările regina Elisabeta a României și cel de-al doilea un muncitor la căile ferate împușcat în timpul grevei din anul 1933.

 

În ceea ce privește suprafața, Eforie Nord se află exact la polul opus față de Eforie Sud. Eforie Nord este una din cele mai întinse stațiuni de pe malul Mării Negre și îmbină turismul de tratament cu cel recreativ. Renumele stațiunii Eforie Nord a ajuns și peste hotare, Eforie Nord fiind una dintre cele mai cunoscute stațiuni române printre turiștii străini.

 

Bazându-se pe factorii naturali, antreprenorii de pe litoral oferă clienților lor multiple variante în ceea ce privește tratamentul diferitelor boli cronice, dar și distracția. În Eforie Nord, mai ales în ultimii ani, vilele și pensiunile precum și apartamentele închiriate în regim hotelier s-au înmulțit mai ceva ca ciupercile după ploaie, motiv pentru care turiștii interesați pot găsi mereu aici oferte convenabile de cazare, mai ales dacă planifică totul din timp și folosesc site-uri de specialitate, axate pe această stațiune, precum eforieonline.ro.

 

Legat de istorie, povestea acestei stațiuni a fost întotdeauna în strânsă legătură cu cea a surorii ei mai mici, începând tot în anul 1894 când a fost așezată piatra de temelie.

 

Plaja stațiunii Eforie Nord se întinde pe aproximativ patru kilometri și cuprinde și o faleză înaltă de 30 de metri unde turiștii iubitori de plimbări au acces urcând niște scări. Pe plaja stațiunii există o mulțime de hoteluri cu piscină și condiții impecabile de cazare, dar și terase, baruri, restaurante și cluburi cu mare priză la public.

 

Principalele motive pentru care să-ți petreci vacanța de vară în Eforie

 

Așa cum se poate deduce și din descrierea stațiunii Eforie de mai sus, acest loc este unul ideal pentru a-ți petrece vacanța de vară din multiple puncte de vedere.

 

În primul rând, aici poți combina utilul cu plăcutul programându-ți sesiuni de tratament în funcție de nevoile tale și săturându-ți în același timp și setea de distracție.

 

În al doilea rând, oferta bogată de servicii de cazare și masă de aici determină antreprenorii de la Marea Neagră să mențină prețurile la un nivel acceptabil pentru a face față concurenței.

 

De asemenea, chiar dacă mergi la mare fără niciun plan, în Eforie mereu găsești ceva de făcut fără a fi nevoie să colinzi în lung și-n lat plajele României, fiind cel mai bun loc unde să te cazezi dacă vrei să ai parte de o vacanță în care să uiți de mașină și aglomerația din trafic.