AcasăEconomieAutoDe ce se înghesuie în Mexic marii producători auto

De ce se înghesuie în Mexic marii producători auto

A doua fabrică a BMW din America de Nord va produce aproximativ 150.000 de mașini din 2019, susțin sursele. Fabrica va fi construită în San Luis Potosi și va avea aproximativ 1.500 de angajați.

 

Detaliile privind decizia BMW vor fi anunțate în 3 iulie, a declarat pentru Bloomberg un purtător de cuvânt al companiei germane, care a refuzat să comenteze planurile BMW în Mexic.

 

Miercuri, acțiunile BMW au urcat cu 1,3%, la 94,50 euro, la bursa de la Frankfurt. Anul acesta titlurile au crescut cu 10%, evaluând compania la 60,5 miliarde de euro (82,8 miliarde de dolari).

 

Mercedes-Benz (divizia de lux a Daimler) și Infiniti (produs de Nissan) vor colabora în domeniul cercetării, al design-ului și al producției de modele compact de lux. Producerea mașinilor în Mexic va permite Mercedes și Infiniti să vândă mașini în SUA evitând anumite costuri legate de valută și taxe vamale. De asemenea, costurile cu forța de muncă în Mexic sunt mai scăzute decât în Germania, Japonia și SUA.

 

Pe plan global, producătorii auto caută modalități de a reduce costurile de dezvoltare a vehiculelor. Una dintre modalități ar putea fi folosirea platformelor comune pentru a sprijini fabricarea vehiculelor de diferite dimensiuni.

 

BMW și-a menținut în mai poziția de lider mondial al vânzărilor de automobile de lux, datorită cererii pentru sedanuri 5-Series și SUV-uri X5, care au ajutat compania să-și depășească rivalele Audi și Mercedes-Benz.

 

BMW a înregistrat în mai o creștere a vânzărilor de 10%, la 153.023 vehicule, în timp ce Mercedes-Benz, brandul de mașini de lux al producătorului auto german Daimler AG, a înregistrat un avans al vânzărilor de 10,4%, la nivelul record de 134.031 vehicule, iar Audi, divizie a Volkswagen AG, a anunțat o expansiune a livrărilor de 10,8% în mai, la 152.000 unități.

 

BMW mizează pe noile modele care vor fi lansate în acest an, printre care se numără vehiculul electric i3 și noua generație de Mini, pentru a face față concurenței venite din partea rivalilor Audi și Mercedes-Benz.

 

 

 

Ultimele Articole