x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(7) "politic"

Decizia incredibilă luată de Viorica Dăncilă!

Viorica Dăncilă a decis construirea podului peste Dunăre la Zimnicea, în Teleorman, în ciuda soluțiillor oferite de experți.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 15.04.2019, 13:00

Postul naţional de radio din Bulgaria a transmis la 12 aprilie, în cadrul programelor informative, că la Dubrovnik, în Croaţia, a avut loc o nouă întâlnire între prim-ministrul Bulgariei, Boiko Borisov, şi omoloaga din România, Viorica Dăncilă, discuţie în cadrul căreia şefa guvernului de la Bucureşti a anunţat că partea română a decis construirea unui al treilea pod peste Dunăre, între România şi Bulgaria, la Zimnicea- Sviştov şi că discuţiile tehnice vor începe săptămâna aceasta, transmite publicația info-sud-est.ro.

 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a ales varianta Zimnicea-Sviştov, adică cea mai puţin vizată de către experţi. Aceasta deoarece celelalte soluţii ofereau un trafic mai mare al mijloacelor de transport şi, desigur, o amortizare mai rapidă: Giurgiu-Ruse face parte dintr-un coridor european, care are punctele finale la Salonic, Atena şi Istanbul, iar oraşul Ruse va fi legat, în curând, de o autostradă ce va ajunge la Veliko Târnovo şi Sofia. Varianta Călăraşi-Silistra ar fi legat două oraşe cu porturi la Dunăre şi cu posibilitatea de a dezvolta sectoare industriale după o investiţie majoră în infrastructură care le-ar fi scos din izolare.