Decizia pe care a luat-o McDonald’s în urma vânzărilor rușinos de mici

0
17
Decizia pe care a luat-o McDonald’s în urma vânzărilor rușinos de mici

Vânzările companiei de alimentație publică McDonald`s au început să scadă puternic începând cu anul 2013, iar de anul trecut situația este de-a dreptul dezastruoasă. Au fost luni în care, în zone precum Asia-Pacific afacerile americanilor s-au prăbușit și cu 15%, conform cifrelor oficiale ale companiei prezentate într-un grafic publicat de Zero Hedge.

 

Ce faci, dacă ești la conducerea unei companii uriașe pusă în situația de a raporta lunar vânzările care nu-ți mai fac cinste? Actualii șefi ai McDonald`s au luat decizia să ascundă de ochii lumii cifrele privind vânzările lunare. Astfel, compania nu-și va mai publica cifrele privind vânzările lunare. În ceea ce privește cifrele trimestriale și anuale, acestea nu vor putea fi ascunse, din cauză că McDonald`s este listată la bursă, fiind obligată să-și publice situațiile financiare.

 

Astfel, ultimele cifre privind vânzările lunare care vor fi făcute publice de McDonald`s vor fi cele aferente lunii iunie.

 

Lanţul american de restaurante trece printr-o perioadă dificilă. Vânzările companiei au scăzut anul trecut, iar profitul a fost sub aşteptări. Lanţul fast-food, fondat în 1955 de către Ray Kroc, a fost afectat de concurenţa dură din Statele Unite, de probleme sanitare din Asia şi de anumiţi factori geopolitici.

 

Fostul director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie, Don Thompson, a renunțat la funcții după 24 de ani de serviciu în companie. El a fost înlocuit de la 1 martie de Steve Easterbrook.