x


  • EUR
    4.8590
    USD
    4.1269
string(12) "publicfeedcp"

Decizie de ultimă oră cu privire la începerea școlii. Condiții obligatorii

Premierul Ludovic Orban a anunțat care sunt condițiile pentru începerea anului școlar din toamnă și ce reguli trebuie respectate de elevi, profesori în timpul epidemiei de coronavirus. Purtarea măștii va fi obligatorie, alături de asigurarea pentru elevi și profesori a dezinfectanților.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 12.08.2020, 15:55

„Decizia noastră e ca pe 14 septembrie să înceapă anul școlar. În condiții de siguranță sanitară, care să țină cont de situația epidemiologică. Din acest motiv, am luat decizia de a începe școala diferențiat. Există practic trei situații – verde, galbenă, roșie. E vorba de numărul de infectări în ultimele 14 zile. În funcție de situația epidemiologică din localitate, școala se poate deschide normal, între 1 și 3 se poate deschide cu prezența alternativă, jumătate fizic, jumătate online, cu alternarea celor două. Și unde e risc epidemiologic, școala va începe online”, a declarat Ludovic Orban.

 

Premierul a amintit că va fi obligatorie purtarea măștii, iar printre măsurile luate de școli pentru condiții sigure în contextul epidemiei de coronavirus se află asigurarea de dezinfectanți și separarea prin panouri de plexiglas.

 

„Pentru fiecare mod de începere trebuie luate măsurile specifice. Unde începe normal, e obligatoriu purtatul măștii. Unde e posibil să se asigure separarea prin panouri de plexiglas e important ca acest lucru să se realizeze. Toate școlile trebuie pregătite cu dezinfectanți. Este clar că pentru fiecare mod de începere a anului școlar trebuie măsuri specifice . Acolo unde începe școala, fizic, e necesară purtarea măștii pentru elevi, profesori, personal auxiliar. Acolo unde va fi nevoie să se monteze panouri de plexiglas, e important ca acest lucru sa se realizeze, pentru a reduce contactul fizic. Toate scolile trebuie pregatite cu substante dezinfectante, la dispozitia cadrelor didactice si elevilor”, a mai spus premierul.