x


 • EUR
  4.6551
  USD
  3.9650
 • 6° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  70%
  Presiune

  34101 hPa
string(9) "industrii"

Decizie şoc a Uniunii Europene: Majorează cu 73% taxele pentru oţelul din China

Uniunea Europeană (UE) a mărit cu până la 73,7% taxele de import ale oţelului chinezesc, după ce producătorii europeni au redus numărul locurilor de muncă din cauza preţurilor scăzute şi a cererii pentru materie, în contextul metalului ieftin importat din Asia, relatează The Guardian.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 10.10.2016, 13:28 | Actualizat: 10.10.2016, 13:28

 

Marea Britanie rămâne nemulţumită, susţinând că tarifele impuse nu sunt suficient de mari pentru a descuraja China să descarce producţia ieftină pe continent. UE a impus taxe între 13,2% şi 22,6% pentru rulourile laminate la cald, folosite pentru construirea conductelor şi a rezervoarelor de gaz, iar taxele pentru produsele plate grele, folosite pentru construcţii, vor varia între 65,1% şi 73,7%.

 

 

În ultimul an, sute de locuri de muncă au fost eliminate în industria oţelului din Marea Britanie, iar presiunea rămâne pe alte mii de angajaţi. Liderii industriei aruncă o parte din vină asupra preţurilor de dumping ale produselor chinezeşti, în timp ce se chinuie să găsească cumpărători pe piaţa internă.

 

 

Industria oţelului a fost inclusă în dezbaterea generată de Brexit, susţinătorii ieşirii Marii Britanii din UE argumentând că ţara şi-ar putea proteja muncitorii mai bine şi ar putea introduce tarife asupra importurilor chinezeşti dacă decide să părăsească blocul european.

 

 

Reprezentanţii industriei de oţel britanice aprobă viteza cu care au fost introduse tarifele europene, dar avertizează că impozitarea oţelului laminat la cald nu este suficient de mare. Consecineţele le-ar putea resimţi compania Port Talbot, cea mai mare oţelărie din Marea Britanie. Viitorul celor 11.000 de angajaţi ai companiilor Port Talbot şi Tata Steel rămâne incert în timp de firma indiană, Tata Steel, analizează o fuziune cu grupul ThyssenKrupp şi încearcă să negocieze un plan cu guvernul britanic.

 

 

Liderii sindicatului Tata Steel au protestat, vineri, faţă de eşecul companiei de a lichida filialelor din Yorkshire şi County Durham. Compania indiană a scos la vânzare afacerile din Marea Britanie în vară, încercând, astfel, să reducă din pierderile înregistrate.