x


  • EUR
    4.7274
    USD
    4.2601
string(16) "instant-articles"

Declarația unică le dă bătăi de cap românilor

Până acum, mai puţin de 10% dintre persoanele active din România şi-au făcut cont pe platforma ANAF. De altfel, mulţi dintre cei nevoiţi să completeze acest document se plâng că procedura este extrem de greoaie. Pe de altă parte, birocraţia din primării le dă şi mai mult de furcă.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 16.05.2019, 2:34

 

Ca să stimuleze colectarea selectivă a gunoiului şi reciclarea din România, o nouă lege pasează această responsabilitate la primării. În Sectorul 2 al Capitalei, de exemplu, oamenii nu mai pot plăti din această primăvară taxa pe gunoi la întreţinere ca până acum, ci trebuie să o achite la primărie.

 

Dan Popescu, viceprimar Sectorul 2: „Plata se face exact cum se fac plăţile pentru celelalte impozite şi taxe, la toate unităţile poştale, orice bancă, online, pe ghişeul.ro sau impozitelocale2.ro. Trebuie să vină doar o dată în viaţa să îşi ia use şi parola şi de acolo vede tot, poate să facă orice fel de operaţiune de acasă.”

 

Oamenii pot beneficia şi de o subvenţie de la primărie, dar pentru asta trebuie să depună întâi o declaraţie şi să spună cu cine împart locuinţa. Ambele schimbări le dau unora bătăi de cap, scrie ProTV.