Deficit de benzină la Washington, chiar dacă operatorul de conducte Colonial Pipeline a crescut livrările de carburanţi

Oprirea livrărilor de carburanţi prin reţeaua Colonial Pipeline este cel mai perturbator atac cibernetic înregistrat vreodată, demonstrând cât de vulnerabilă este infrastructura vitală a Statelor Unite în faţa infractorilor cibernetici.

Cumpărarea de benzină provocată de panica pe scară largă a continuat la două zile după repornirea reţelei de conducte, lăsând staţiile de alimentare din sud-estul SUA fără benzinp, chiar şi în zone îndepărtate de conductă.

Având în vedere că tot mai mulţi americani călătoresc, pe măsură ce restricţiile legate de pandemie sunt relaxate, preţurile la pompă sunt cele mai mari din ultimii ani, cu două săptămâni înainte de începerea sezonului de vară.

Preţul mediu al benzinei la nivel naţional a urcat la aproape 3,04 dolari, cel mai ridicat din octombrie 2014, a anunţat American Automobile Association.

Vineri, deficitul de carburanţi la benzinăriile din Washington D.C. a urcat la 87%, de la 79% cu o zi înainte, potrivit firmei de analiză GasBuddy.

Preşedintele Joe Biden a asigurat că automobiliştii că situaţia ar trebui să înceapă să revină la normal până în acest weekend.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed