DENT ESTET, parte a grupului MedLife, reconfirmă poziția de lider al pieței de servicii stomatologice din România, anunțând o creștere de 60% a cifrei de afaceri în primul semestru din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut

Grupul de clinici stomatologice DENT ESTET, parte a sistemului medical MedLife, reconfirmă poziția de lider pe piața de medicină dentară din România, înregistrând în primele șase luni ale anului 2021 o cifră de afaceri de 46 de milioane de lei, în creștere cu 60% față de primul semestru al anului 2020.

Aceste rezultate reprezintă o validare a veniturilor raportate în primul trimestru al anului, peste nivelul bugetat la începutul exercițiului financiar. Totodată, ele certifică gradul de dezvoltare și performanțele financiare atinse de grupul de clinici stomatologice în ultimii cinci ani, după ce, în 2016, s-au pus bazele unui parteneriat solid cu MedLife, cel mai mare operator privat de sănătate din România.

“Decizia luată în urmă cu cinci ani, de a ne uni forțele și de a oferi servicii medicale dentare cât mai multor români, a fost una extrem de inspirată. Rezultatele financiare înregistrate în primul semestru din 2021 de divizia de stomatologie a MedLife dovedesc, încă o dată, că pacienții noștri ne-au investit cu încrederea lor în tot acest timp. Creșterea cifrei de afaceri este susținută și de dezvoltarea organică a grupului, dar și de creșterea cererii românilor pentru tratamente complexe și de lungă durată, tot mai mulți pacienți fiind conștienți de rolul pe care îl are sănătatea orală în starea generală de sănătate a organismului, mai ales în contextul actual”, spune Mihai Marcu, CEO și președinte MedLife Group.

 

Managementul inovator și parteneriatul cu MedLife, motoarele dezvoltării DENT ESTET în ultimii 5 ani

De-a lungul celor cinci ani, grupul de clinici dentare a continuat să investească în tehnologie și în echipa de medici, prin cultura de sharing și mentorat, pentru ca experiența pacientului să se ridice la nivelul așteptărilor, iar acesta să se bucure de cele mai eficiente soluții de tratament pentru orice problemă cu care se confruntă.

DENT ESTET și-a menținut, în toată această perioadă, poziția de lider pe piața de servicii stomatologice din România, înregistrând creșteri la nivelul tuturor indicatorilor de performanță. Astfel, de la o cifră de afaceri de 24,2 milioane lei în 2015, grupul a înregistrat o creștere de 177%, până la 67 de milioane lei în 2020.

De asemenea, numărul de pacienți tratați depășește 130.000, ceea ce demonstrează încrederea românilor în calitatea indubitabilă și siguranța actului medical, chiar și în contextul pandemiei și a creșterii abrupte a numărului de cazuri cu noua tulpină a coronavirusului, în ultimele 6 luni.

„Observăm, de la an la an, un interes tot mai crescut al românilor pentru a-și recăpăta sănătatea dentară și zâmbetul, parcurgând alături de specialiștii noștri reabilitări orale complexe și necesare”, spune Oana Taban, CEO și fondator DENT ESTET. „În prezent, pacientul român cunoaște importanța alegerii unei echipe medicale de prestigiu, a implanturilor certificate la nivel internațional, dar și a tehnologiilor de ultimă generație, fiind extrem de bine

 

informat în legătură cu tratamentele existente pe piața internă, dar mai ales pe piața internațională. Adaptarea rapidă la noul context social și economic și investițiile în tehnologie au fost doar câteva dintre măsurile luate pentru a răspunde nevoilor pacienților”.

 

Creștere de 98% pentru clinica Krondent DENT ESTET, prima achiziție a grupului

Una dintre cele mai importante oportunități de dezvoltare valorificate de DENT ESTET în prima parte a anului 2021 a fost achiziția clinicii Krondent din Brașov. Noua clinică a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 98%: de la 1,7 milioane de lei în primul semestru din 2020, la 3,4 milioane lei în aceeași perioadă din 2021.

Această evoluție impresionantă într-o perioadă atât de scurtă, dar și un context epidemiologic sensibil, a avut la bază doi piloni. Pe de o parte, dorința pacienților de a se bucura de experiența oferită de DENT ESTET în condiții depline de siguranță, în toate clinicile grupului și, pe de altă parte, echipa performantă de medici existentă la Brașov, condusă de dr. Codruța Ciurescu, trainer în stomatologia laser din România.

Clinica din Brașov a beneficiat, astfel, de avantajele oferite de apartenența la un grup precum cel fondat de dr. Oana Taban: implementarea protocoalelor medicale și de management specifice, îmbunătățirea know-how-ului în ceea ce privește managementul pacientului, accesul la tehnologie de ultimă oră, la programe de sharing și de mentorat, introducerea de sisteme software care permit satisfacerea nevoilor pacienților.

”Alături de performanțele realizate de clinica din Brașov în primele șase luni, ne bucură cel mai mult faptul că le putem oferi pacienților noștri din această zonă a țării tratamente nedureroase, eficiente și complexe, în condiții de siguranță și confort, pentru că studiile efectuate în ultima perioadă au demonstrat că sănătatea orală este esențială pentru sănătatea generală a organismului și chiar în prevenirea infectării cu SARS-COV-2 și tulpinile acestui virus”, completează dr. Oana Taban.

 

DENT ESTET își continuă strategia de extindere la nivel național

Pentru că unul dintre obiectivele asumate încă de la început este asigurarea accesului cât mai multor români, din toate regiunile țării, la servicii de excelență, dar și oferirea unei experiențe în cabinetul stomatologic, DENT ESTET își continuă strategia de extindere la nivel national și va ajunge, în curând, la un număr de 12 clinici dentare.

 

“Rămânem cu motoarele turate și în a doua parte a anului, în care ne așteaptă noi provocări și premiere. Avem un interes continuu pentru deschiderea de clinici și ne dorim să rămânem un pol de atracție pentru noi achiziții, dar atenția noastră primară rămâne îndreptată asupra oamenilor. Echipa de medici este cea mai valoroasă investiție DENT ESTET, de la identificarea celor mai buni profesioniști, la formarea continuă a acestora prin programe de specializare, până la asigurarea că au la dispoziție tehnologie de ultimă generație, cu care pot oferi pacienților tratamentele performante de care aceștia au nevoie. Împreună cu MedLife, o companie cu care împărtășim misiunea de a pune mereu nevoile pacienților și ale medicilor în centrul activității, investim în oameni, pentru oameni”, încheie dr. Oana Taban.

 

Despre DENT ESTET

 

DENT ESTET este încă de la înființare, din anul 1999, lider de piață în domeniul serviciilor de medicină dentară din România, fiind recunoscut pentru contribuția la dezvoltarea domeniului stomatologic privat din țara noastră.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri