Departamentul pentru Educaţie din SUA anulează datorii studenţeşti în valoare de circa 6 miliarde de dolari

0
Departamentul pentru Educaţie din SUA anulează datorii studenţeşti în valoare de circa 6 miliarde de dolari

Datoriile vor fi anulate imediat, potrivit termenilor unei înţelegeri, Datoriile celor 200.000 de împrumutaţi eligibili vor fi anulate complet, banii plătiţi vor fi rambursaţi, iar istoricul lor de credit va fi reabilitat.

Reclamanţii au înregistrat preclamaţia împotriva administraţiei Trump în 2019, reprezentând aproximativ 264.000 de membri ai procesului colectiv, care au spus că cererile lor de anulare a împrumutului au fost ignorate de Departamentul pentru Educaţie.

Numele procesului a fost ulterior schimbat din Sweet v. DeVos în Sweet v. Cardona, după ce actualul secretar al Statelor Unite pentru Educaţie, Miguel Cardona, a înlocuit-o pe Betsy DeVos, care fusese numită de Trump.

”Această soluţionare importantă propusă va oferi răspunsuri şi certitudine debitorilor care au luptat mult timp şi din greu pentru o soluţionare echitabilă a cererilor de apărare ale împrumutaţilor, după ce au fost înşelaţi de şcolile lor şi ignoraţi sau chiar respinşi de guvernul lor”, a spus Eileen Connor, directorul departamentului.