x


  • EUR
    4.8573
    USD
    4.0974
string(16) "instant-articles"

Deputat liberal, amenințat cu moartea: „Trebuie să vă punem cuțitul la gât!”

Legea vaccinării stârnește reacții, mai ales în perioada aceasta, în contextul crizei de coronavirus când circulă numeroase scenarii privind conspirații. Astfel, Ovidiu Raetchi a fost ameninţat, pe Facebook, cu moartea, dacă va vota în Parlament legea care impune obligativitatea vaccinării copiilor. El afirmă că în ultima perioadă a primit sute de mesaje telefonice în miez de noapte şi sute de mailuri, din partea antivacciniştilor.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 25.03.2020, 20:02

Mai mult, deputatul liberal povestește că în ultima perioadă a primit sute de mesaje telefonice în miez de noapte şi sute de mailuri din partea celor care sunt împotriva vaccinării.

 

„Argumentul ultimul al antivaccinistilor: amenințarea cu moartea. Absurd. Din două motive. În primul rând, conform legii, acum ar trebui să fac plângere și să pun polițiștii pe drumuri. Și sunt lucruri mult mai importante de făcut de oamenii legii în aceste zile critice.

În al doilea rând, legea vaccinarii este în Parlament și va fi oricum votată. E necesară și va salva multe vieți. Într-un context de pandemie, e absolut evident că vaccinarea va fi reglementată. Ce faci, ajungi sa ameninți cu moartea sute de parlamentari?”, a scris liberalul pe pagina sa de Facebook.

 

„Așa cum am mai spus, nu am mai văzut niciodată o campanie mai violenta de intimidare decât cea dezlănțuită de antivacciniști în ultimele săptămâni. Sute de mesaje telefonice în miez de noapte, sute de mailuri, amenințări cu moartea și cu trimiterea în judecată. Iar eu abia astept, în continuare, sa votez legea vaccinarii!”, a povestit Raetchi.

 

Două dintre mesajele despre care vorbește liberalul:

 

„Raetchi, ai mare grijă cu vaccinarea și cu propaganda provaccinare. Nu ești în siguranță prin București, un buzunar la gât se poate întâmpla oricând.”, se arată într-unul din mesajele pe care liberalul susține că le-a primit.

 

„…Cu voi cei care vreți să anihilați poporul român trebuie să lăsăm diplomația la o parte și să vă punem cuțitul la gât dacă nu vă potoliți”, a fost un alt mesaj.