x


  • EUR
    4.8338
    USD
    4.4477
string(7) "general"

Deputat USR: Sistemele de terapie intensivă din România sunt bombe biologice

Deputatul USR Emanuel Ungureanu atrage atenția că sistemele de terapie intensivă de la noi, acum, „sunt bombe biologice, sunt pline de infecții nosocomiale, pline de bacterii multirezistente”, iar pacienții trebuie tratați în afara sistemelor de terapie intensivă.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 26.03.2020, 21:44

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a afirmat, pentru Money.ro, că este obligatoriu ca toți pacienții care au nevoie de terapie intensivă să fie scoși din saloane pentru că riscă sa ia diverse bacterii care le pot aduce moartea.

 

„Trebuie absolut obligatoriu să scoatem pacienții care au nevoie de terapie intensivă în afara sistemelor de terapie intensivă. Atrag atenția că sistemele de terapie intensivă de la noi, acum, sunt bombe biologice, sunt pline de infecții nosocomiale, sunt pline de bacterii multirezistente. Să pui ventilatoare noi în secții de terapie în spitale care au 100 de ani și o rată a infecțiilor nosocomiale care întrece orice imaginație este pur și simplu condamnarea la moarte sigură a tuturor pacienților infectați ci COVID. Deschideți stadioanele, deschideți parcurile pentru spitale de campanie, puneți acolo ventilatoarele, amenajați spitale de campanie cu sisteme de terapie intensivă pentru că infectații cu COVID sunt condamnați la moarte dacă intră pe secțiile de terapie intensivă”, a precizat deputatul USR.

 

În plus, Ungureanu susține că ministrul Sănătății nu și-a dat demisia, ci a fost demis „pentru ultima mare prostie care se numește testarea Capitalei pentru coronavirus din ușă în ușă”.

„Demisia este logică și târzie. Există un document din ianuarie 2020 care îl obliga pe Costache să ia decizii rapide pentru a oferi file de buget spitalelor pentru achiziția rapidă a echipamentelor de protecție și a dezinfectanților. Costache a fost demis pentru ultima mare prostie care se numește testarea Capitalei pentru coronavirus din ușă în ușă. Ala a fost păcatul capital, după un șir lung de gafe și de perversități pentru că sub masca asta de naiv, domnul Costache a ținut-o în brațe pe Georgeta Bumbac, directoare economică din Ministerul Sănătății care a blocat timp de trei luni orice procedură de achiziție normală prin Minister prin file de buget și a lăsat o junglă imensă de speculanți ca cei de la Giurgiu împotriva cărora o să mă îndrept cu plângere penală chiar mâine (vineri). Doamna Bumbac are o responsabilitate colosală ca secretar general al Ministerului și ca director economic pentru lipsa de soluții executive în sprijinul spitalelor care s-au luptat și se luptă cu COVID cu mâinile goale. Nimeni nu se uită cu atenție că miniștrii pleacă și rămâne Georgeta Bumbac, neclintită de 9 ani de zile cu aceleași legături sulfuroase care nu au fost rupte și care slăbesc un sistem sanitar care și așa se află la pământ”, a spus Ungureanu pentru Money.ro.

 

Referitor la numirea lui Nelu Tătaru în funcția de ministru la Sănătății, deputatul USR susține că acesta e mai degrabă un tehnocrat și că trebuie să vină cu idei  și trebuie susținut pentru că pandemia este abia la început în România.

 

„După demiterea domnului Costache discuția este cum facem față noi toți. Avem de-a face mai degrabă cu un tehnocart, un ministru mai puțin dornic de sforărit și care poate fi susținut de oamenii de bună credință din tot spectrul politic și din societatea civilă. Avem posibilitatea dacă domnul Tătaru se concentrează un pic să folosim bruma de oameni competenți din Minister care nu au avut coordonare. Spre exemplu, noi la Cluj nu mai putem sta cu același șef al DSP care are 60 de ani pe un picior și care a falimentat sistemul sanitar din Cluj. Trebuie să punem oameni tineri cu iedei, inițiativă, spirit organizatoric”, a mai spus Ungureanu.