Der Spiegel, mesaj către britanici: “Please don’t go!”

0
Der Spiegel, mesaj către britanici: “Please don’t go!”

Cu drapelul Union Jack pe prima pagină, săptămânalul explică ‘de ce Germania are nevoie de britanici’, cu 23 de pagini atât în engleză, cât şi în germană.

 

“Alegerea este între un moment de mândrie şi un nou viitor construit împreună”, scriu într-un editorial redactorii-şefi ai Spiegel – Klaus Brinkbaumer şi Florian Harms.

 

“Dacă Marea Britanie este inteligentă, va rămâne membră a Uniunii Europene, deoarece va recunoaşte că viitorul Occidentului este în joc”, adaugă ei, subliniind că referendumul britanic de la 23 iunie este “un moment istoric”.

 

“Dacă Marea Britanie este inteligentă, va realiza că nu este o putere de una singură, că va pierde multe odată cu un vot în favoarea Brexit la 23 iunie şi va câştiga puţin dintr-un scurt moment de mândrie”, insistă cei doi reprezentanţi ai revistei.

 

Într-un interviu acordat Der Spiegel şi din care au fost prezentate extrase încă de vineri, ministrul german de finanţe Wolfgang Schauble avertizează Marea Britanie că ‘înăuntru este înăuntru, iar afară este afară’ şi că, prin urmare, Londra nu va mai beneficia de avantajele pieţei unice europene în cazul unui Brexit.