Deripaska, cel mai bogat est-european

0
Deripaska, cel mai bogat est-european

Potrivit publicatiei ucrainene Segodnya, care a preluat topul Wprost, si citata de HotNews, miliardarul Roman Abramovici, patronul clubului de fotbal Chelsea, cu o avere de 19,5 miliarde dolari in 2006, a fost detronat in acest an la varful clasamentului de Oleg Deripaska.

In clasamentul celor mai bogati oameni de afaceri din regiune, 43 sunt rusi, 24 ucra- ineni si 15 polonezi. Cel mai bogat rus este Oleg Deripaska, urmat de Roman Abramovici. Dintre ucraineni, cel mai bogat este Rinat Ahmetov, cu o avere de 18,7 miliarde dolari, locul patru in clasamentul general, urmat la mare distanta de Igor Kolomoiski, a carui avere a fost estimata de publicatia poloneza la 8,9 miliarde dolari.

Romanii au o prezenta nesemnificativa in topul celor mai bogati oameni din regiune, cu doar doua aparitii, Gigi Becali cu o avere de 900 milioande de dolari si Ion Tiriac, a carui avere depaseste un miliard de dolari, potrivit ziaristilor polonezi. Topul Wpros se pare insa ca nu include vanzarea Rompetrol, care l-ar fi propulsat si pe Dinu Patriciu printre cei mai bogati oameni de afaceri din Europa Centrala si de Est.

In editia precedenta a topului Wprost figurau noua romani, cel mai bine clasat fiind Ion Tiriac, pozitia 58, cu o avere de 950 milioane de dolari, urmat de Iosif Constantin Dragan, locul 59 (850 mil. dolari), Micula (750 mil. dolari), Vintu (750 mil. dolari), Paunescu (700 mil. dolari), Patriciu (650 mil. dolari), Niculae (550 mil. dolari), Becali (450 mil. dolari) si Voiculescu (400 mil. dolari).

Romani in top Wprost ] Oamenii de afaceri autohtoni au o prezenta nesemnificativa in topul celor mai bogati oameni din regiune, cu doar doua aparitii, Gigi Becali, cu o avere de 900 milioande de dolari, si Ion Tiriac, a carui avere depaseste un miliard de dolari, potrivit ziaristilor polonezi.