AcasăEconomieDeşeuri din aluminiu şi electrocasnice second hand, oprite la frontieră / 60...

Deşeuri din aluminiu şi electrocasnice second hand, oprite la frontieră / 60 de tone au fost trimise în România din Bulgaria, Ungaria şi Polonia

”Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Giurgiu, Borş II şi Petea, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a patru mijloace de transport încărcate cu aproximativ 60 de tone de deşeuri din aluminiu şi electrocasnice second hand, destinate unor firme de pe teritoriul României”, a transmis, vineri, Poliţia de Frontieră.  

Decizia a fost luată întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transporturilor în astfel de situaţii.  

Astfel, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, doi cetăţeni – unul maghiar şi celălalt slovac.  

Fiecare conducea câte un automarfar, unul înmatriculat în Ungaria, iar cel de-al doilea în Cehia.  

”Cei doi şoferi transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din aluminiu, de la o societate comercială din Cehia către o firmă din judeţul Satu Mare. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în total 48.176 kilograme – nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente necesare importului de deşeuri”, a mai transmis sursa citată.  

 

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în ţară, un mijloc de transport condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 54 ani. 

Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, deşeuri din aluminiu, în cantitate de 4.750 kilograme, încărcate din Bulgaria pentru ţara noastră. Procedând la verificarea documentelor de transfer, s-a constatat faptul că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare. 

Un caz similar a fost constatat de către poliţiştii de frontieră de la Punctului de Trecere a Frontierei Borş II, atunci când au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui mijloc de transport condus de un cetăţean român. 

Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, electrocasnice second hand de la o societate comercială din Polonia pentru o firmă din România. 

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 7.000 de kilograme de deşeuri ce constau în electrocasnice second hand, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.   

”În toate cazurile, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate firmelor expeditoare”, au precizat poliţiştii de frontieră.  

 

 

Ultimele Articole