Detalii în cazul șefei de la Oncologie care cerea bani pacienților. Furioși pe o campanie anti-mită, medicii au rupt afișele din spital

Apar noi detalii în legătură cu situația de Spitalul Județean din Suceava, unde șefa Secției de Oncologie a Spitalului Județean a fost arestată preventiv sub acuzația că cerea mită de la bolnavii de cancer. Pe site-ul spitalului fusese publicat în 2018 un regulament anticancer, iar pe holuri fuseseră puse afișe prin care pacienții erau îndemnați să nu încurajeze corupția. Presa a scris că unii medici au fost atât de deranjați, încât au cerut ca aceste afișe să fie eliminate.

Situația revoltătoare de la Suceava, unde șefa Secției de Oncologie a Spitalului Județean a fost arestată preventiv pentru că ar fi cerut bani de la bolnavii de cancer, dezvăluie un adevărat focar de corupție.

În presa locală, au apărut detalii despre o campanie anti-corupție desfășurată chiar în instituție care i-a deranjat pe medici. Pe site-ul spitalului fusese publicat în 2018 un regulament anticorupție, iar în 2020 presa a scris că unii medici au avut reacții furioase referitor la această campanie.

Ei ar fi încercat chiar să rupă afișele lipite pe holurile spitalului. Este un semnal că cele peste 60 de forme de mită pe care le-a primit doctorița într-o singură săptămână nu sunt un caz izolat.

Șefa Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean Suceava, Anca Ababneh Dumitrovici, a fost arestată în urma unui flagrant pentru luare de mită. După ce i-au percheziționat cabinetul medical și mașina, anchetatorii spun că au găsit dovezi pentru 64 de acte de luare de mită. 62 dintre acestea s-ar fi petrecut în doar o săptămână din luna decembrie.

Medicul ar fi primit de la bolnavii de cancer bani – câte 50, 100, 200 de lei – dar și alimente și bomboane. Conform declarației de avere, șefa secției de Oncologie are un salariu lunar de 17.500 de lei (aproximativ 3.500 de euro) la spitalul județean, la care se adaugă venituri obținute de la două clinici private. 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus la Digi24 că are „toleranţă zero” faţă de medicii care primesc mită de la pacienţi, dar că trebuie schimbată și mentalitatea oamenilor care „vor să-și arate recunoștința față de medici” dându-le bani sau bunuri. 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri