x


  • EUR
    4.7216
    USD
    4.2706
string(7) "politic"

Detalii mai puțin știute despre Nicolicea

CV-ul publicat pe pagina de internet a Camerei Deputaților arată că actualul vicepreședinte al camerei inferioare a Parlamentului a intrat relativ târziu în câmpul muncii și că imediat după Revoluție s-a înscris în politică.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 18.04.2019, 17:29

Nicolicea este unul dintre puținii aleși cu o prezență constantă în Parlamentul României, fiind la al 7-lea mandat, scrie ProTV. 

 

Potrivit CV-ului, Nicolicea a avut primul loc de muncă la 26 de ani. Actualul deputat s-a angajat inginer la Şantierul Naval Drobeta Turnu Severin, unde se ocupa de proiectare navală. După numai un an, se angajează șef de laborator la Întreprinderera pentru Întreținerea și Repararea Utilajelor de Calcul (IIRUC), unde stă timp de șapte ani.

 

Imediat după Revoluție, în 1990, intră în politică și devine viceprimar în Drobeta Turnu Severin, iar în 1992 candidează la parlamentare și obține primul mandat de deputat pe listele PDSR. Nicolicea a rămas fidel social-democraților până în 2009, când a părăsit PSD pentru a adera la UNPR. După ce liderul UNPR Gabriel Oprea a renunțat la șefia formațiunii, Nicolicea a revenit în PSD, în 2016.