Device-ul viitorului? Motorola lansează smartphone-ul 2 in 1: şi telefon şi laptop

Din moment ce smartphone-ul zilelor noastre este în principiu un computer făcut să încapă în buzunar, de ce ţi-ar mai trebui altul care să stea pe birou, pe care să-l numeşti desktop?

Altfel spus, din moment ce tabletele, smartphone-urile şi PC-urile sunt toate plămădite, în principiu, din acelaşi aluat – un ecran, un procesor şi ceva memorie –  de ce ai avea nevoie de trei doar pentru că au forme şi accesorii diferite? Aceasta este  ideea din spatele celui mai ambiţios şi mai promiţător proiect al Motorola de RAZR încoace: un telefon care devine creierul central al unui laptop în toată regula.

 

Motorola Atrix 4G, este un frumos, rapid şi deştept  telefon Android. Însă odată conectat la “laptop-ul” adiacent— o carcasă uşoară, foarte subţire, din aluminiu negru  care nu are nici procesor, nici memorie sau capacitate de stocare proprie – acesta se transformă în PC. Tot ceea ce trebuie să faco este să aşezi telefonul în slot-ul alocat din spatele balamalei pentru ecran, acesta devenind pe dată creierul şi muşchii întregului laptop.

 

Laptop-ul funţionează totodată ca o baterie uriaşă pentru Atrix. Cu telefonul ataşat la acesta, utilizatorul poate lucra liniştit vreme de 8 sau 10 ore – dintr-o singură încărcare – iar la final telefonul e mai încărcat decât la început.

 

David Pogue, editorialistul New York Times, e încântat de noua jucărie de la Motorola. „Atât telefonul cât şi laptop-ul sunt superbe”, spune el. „Telefonul are toate bunătăţile obişnuite de la  Android, ca de exemplu camera din faţă lşi cea din spate sau înregistrarea video high definition, şi foloseşte software-ul MotoBlur de la Motorola, care poate unifica agenda şi mesajele din diferitele tale conturi online (FacebookTwitter, LinkedIn şi e-mail).”

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed