x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

Dezastru! Două milioane de mașini-zombie umblă pe străzi și produc pagube URIAȘE șoferilor

Două milioane de vehicule din România, de la mașini mici la camioane și autoutilitare, sunt în afara legii, iar multe dintre ele produc accidente cu daune considerabile. Există, totuși, o metodă prin care cei care au suferit dauna își pot recupera banii, cel puțin parțial.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 01.08.2018, 8:37

Sub 6 milioane de poliţe de asigurare RCA erau valide, în România, la finalul lunii iunie, arată datele consultate de capital.ro.

 

În acelaşi timp, relevă cifrele făcute publice de autorităţi, numărul vehiculelor înmatriculate pe teritoriul ţării se apropie de 8 milioane, ceea ce înseamnă că 2 milioane de vehicule circulă fără RCA.

 

Mai concret, dacă unul dintre aceste vehicule provoacă o daună, lucru care se întâmplă destul de des, persoana afectată nu va fi despăgubită de o firmă de asigurare.

 

Datele consultate de capital.ro, arată că daunele plătite de Fondul pentru Victimele Străzii (FPVS)tocmai în contul acelor şoferi care au fost implicaţi în accidente fără să aibă RCA s-au apropiat de 40 de milioane de lei anul trecut.