x


  • EUR
    4.8734
    USD
    4.1566
string(6) "europa"

Dezastru în Europa. O țară vecină cu România prelungește CARANTINA. Ce trebuie să știe cei care călătoresc

Veșit proaste pentru cei care călătoresc și ajung în Ucraina. Țara vecină cu România continuă restricțiile, iar carantinarea rămâne obligatorie.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.10.2020, 9:07

Cabinetul de miniștri al Ucrainei va extinde carantina adaptivă în țară din cauza situației epidemiologice dificile până la sfârșitul anului 2020, a declarat premierul Denis Șmîgali, transmite Interfax.

“Guvernul de astăzi va prelungi carantina adaptativă până la sfârșitul acestui an”, a declarat Șmîgali marți la o ședință extraordinară a Cabinetului.

Potrivit acestuia, numărul de persoane permise în timpul evenimentelor va fi modificat. Totodată, s-a decis permiterea evenimentelor sportive, dar fără spectatori.

„Calculele noastre arată că după concerte … numărul pacienților din regiuni a crescut semnificativ … În zona verde, se propune să se permită evenimente cu cel mult 50 de persoane (sub rezerva distanței sociale de 1,5 m și a regimului de mască) , în zona galbenă nu mai mult de 30 de persoane, în în zona portocalie nu mai mult de 20 de persoane ”, a spus premierul.

Mai multe instituții de învățământ ar putea funcționa în regim online sau mixt, în funcție de situația epidemiologică din zonă. De asemenea, se va recomanda instituțiilor de învățământ secundar general să stabilească vacanțe în perioada 15-30 octombrie 2020. Universităților și școlilor profesionale li se va recomanda trecerea la învățământul la distanță în perioada 15 octombrie – 15 noiembrie 2020.