x


  • EUR
    4.8734
    USD
    4.1566
string(10) "invatamant"

Dezastru în școlile din țară! Sunt infectări pe bandă rulantă. Care e cel mai afectat județ

Redeschiderea școlilor din țară a dus la o creștere alarmantă a numărului de noi cazuri de infecare cu COVID-19.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 02.10.2020, 8:03

Cinci elevi şi un cadru didactic au fost confirmaţi, în ultimele 24 de ore, cu COVID-19, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Gabriela Băncilă.

Este vorba despre un elev din clasa a XII-a de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, unitate ce funcţionează după scenariul hibrid, un alt elev din clasa a V-a de la Şcoala Gimnazială nr. 11 din Suceava, dar şi de doi elevi şi un preşcolar din localitatea Calafindeşti, toţi trei fraţi, scrie agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, cei doi elevi şi preşcolarul din Calafindeşti, contacţi ai părinţilor confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus şi izolaţi la domiciliu, au fost internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

În ceea ce priveşte cadrul didactic infectat cu noul coronavirus, este un profesor de la Şcoala gimnazială nr. 3 din Arbore şi a fost depistat în urma testării RT-PCR.

În judeţul Suceava, de la începutul lunii septembrie, au fost confirmaţi cu COVID-19 15 elevi, precum şi 57 de cadre didactice şi zece angajaţi din cadrul personalului auxiliar din şcoli.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt a DSP Suceava a informat că, în prezent, în judeţ funcţionează 11 unităţi şcolare conform scenariului roşu, printre care câte o şcoală şi o grădiniţă din localităţile Bălcăuţi şi Burla, unde se înregistrase o incidenţă cumulată a cazurilor de infectare de 3 la mia de locuitori.