x


  • EUR
    4.8573
    USD
    4.1038
string(7) "externe"

Dezastru în SUA! Au explodat cazurile de coronavirus. S-a ajuns la un nou record

Coronavirusul continuă să facă ravagii în Statele unite. Aproape 70.000 de persoane au fost infectate cu virusul ucigaș.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.07.2020, 20:30

Potrivit celor mai recente date ale Univeristății John Hopkins, Statele Unite şi-au depăşit din nou recordul de cazuri de coronavirus pentru o singură zi, cu peste 66.000 de noi infectări înregistrate vineri, potrivit DPA, citată de agerpres.

SUA şi-au depăşit recordul în trei din ultimele patru zile, conform monitorizării datelor oficiale.

Florida, unul dintre statele cu cea mai mare creştere, a raportat peste 10.000 de noi cazuri şi 93 de noi decese pentru 24 de ore. Cu toate acestea, staţiunile Disney din acest stat încep să se redeschidă.

Georgia, un alt stat în dificultate, şi-a doborât recordul, cu peste 4.000 de noi cazuri. Totuşi, începe să apară o dispută între primarul democrat al principalului oraş al statului, Atlanta, care încearcă să amâne măsurile de redeschidere, şi guvernatorul statului, un republican, care se opune.

Primarul Keisha Lance Bottoms a atras atenţia asupra unei creşteri “alarmante” a numărului de noi cazuri.

Casa Albă a minimalizat gravitatea noilor focare apărute în diferite state şi insistă, în ciuda dovezilor, că înmulţirea cazurilor se datorează exclusiv extinderii testelor şi se concentrează pe rata deceselor.

Deşi datele privind decesele au fost în scădere semnificativă, ele încep să urce din nou.